Turizm sektörü diken üstünde

Turizm sektörü diken üstünde. Çünkü mart ayına kadar iyi giden rezervasyon sayıları durdu, hatta iptaller başladı. Sektör temsilcileri Ramazan ayında tam kapanma, 2 ay kısa çalışma ödeneği, hızlı aşılama ve bayram tatili kararının gecikmeksizin açıklanmasını istiyor.

Turizm sektörü diken üstünde

Haber: Ufuk Akkaya – Kamera: Samet Can Kocagür

Turizm sektörü mart ayına kadar 2021 sezonundan büyük umutlar besliyordu. Ancak artan Kovid-19 vaka sayıları turizmcinin sevincini kursağında bıraktı.

EgeTuristik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, yurt dışında yapılan rezervasyonların durduğunu ve iptallerin başladığını söyledi:

- Mart ayında sektöre ciddi bir rezervasyon akışı geliyordu. Son derece de umutluyduk. Diyorduk ki; 30 milyon Turisti biz yakalarız, geçeriz diyorduk.

- Vaka sayısında korkunç bir artış var. Bu da maalesef dünyadaki vaka sayısında birinci sıraya oturtturdu. Bizim bu sene turizm yapacak mıyız yapamayacak mıyız. Olacak mı olmayacak mı sorularını da beraberinde getirdi.

- Mart’tan sonra rezervasyon akışında durağanlık yaşadık. Şimdi ise iptaller gelmeye başladı.

Tatil için güven ortamının önemli olduğunu vurgulayan İşler, marttan önceki durumu yakalamak için Ramazan Ayında 4 haftalık tam kapanma önerdi:

- Mart’tan önceki güven ortamına dönebilmemiz için muhakkak Ramazan ayı içinde radikal, böyle kısa palyatif önlemler değil radikal bir yasaklama ile hiç olmazsa bir ay ülke olarak ne kaybedeceksek kaybedelim. Aksi halde ekonominin can suyu olan turizm sezonu pas geçilir.

Aynı zamanda TürkiyeOtelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı olan Mehmet İşler, 2 ay daha kısa çalışma ödeneği ve hızlı aşılama istedi.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği, hükümetin en geç 10 gün içinde Ramazan Bayramı tatili ile ilgili kararını açıklamasını talep etti.

# türkiye # bayram # ege # yasak # turist # turizm # konak # ramazan # otel # rezervasyon # turistik # işletme # Otelciler Federasyonu