Berkin'siz 2 yıl...

Ölümünün üzerinden 2 yıl geçti ancak katili yargı önüne çıkarılmadı. Berkin Elvan'ın vuran polisin kimliği 2'inci ölüm yıldönümünde ortaya çıktı. Şüpheli polis savcılık ifadesinde gaz fişeği atan ZET silahını kullanma sertifikası olmadığını söyledi.

Berkin'siz 2 yıl...

Haziran Eylemlerinde sırasında Okmeydanı'nda vurulan Berkin Elvan'ın 2'nci ölüm yıldönümü bugün.

Ailesinin gözü hala yaşlı. Çünkü Berkin'in katil ya da katilleri hala yargı önüne çıkarılamadı.

Soruşturmaya bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz, İstanbul Adliyesindeki odasında DHKP-C'li teröristler tarafından öldürüldü. Eylemin gerekçesi "Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili soruşturmanın ilerlememesiydi." Oysa Kiraz, 5'inci savcı olarak devraldığı dosyanın hızla ilerlemesi için girişimlerde bulunmuştu.

Berkin Elvan'ı vuran polisin kimliği ölümünün 2'inci yılında ortaya çıktı. Jandarma Kriminal Raporu’ndaki verilerle kimliğ belirlenen polisin şüpheli şüpheli ifadesi de 9 Mart'ta alındı. Ancak şüpheli polis Emin Y. Gezi Parkı Protestolarında nerede görev yaptığını bile anımsamadı.

Kasım 2011'de İstanbul'da göreve başladığını söyleyen Emin Y. gaz fişeği atan ZET tüfeğini kullanmak için sertifakası olmadığını söyledi. Görüntülerdeki grup komiseri Enver Turan ve Kadir Eyüp Hambaloğlu hatırlayarak tanıdığını söyleyen şüpheli polis; bu polisleri nereden hatırladığını ise çıkaramadı.

Şüpheli polis Emin Y. görüntülerde kendisinin yer almadığını ve Okmeydanı'nda görev alıp almadığını bilmediğini öne sürdü.

ulusalkanal.com.tr

# berkin elvan