Trump: Güçlü bir kararname imzaladım

ABD Başkanı Donald Trump, Heykelleri Koruma Kararnamesi'ne imza attı. Trump, “Büyük ülkemize karşı bu yasa dışı eylemlere başvuranları uzun hapis cezaları bekliyor” dedi.

Trump: Güçlü bir kararname imzaladım

Siyahi George Floyd’un ölümünün ardından, köleliği savunan ve Amerikan tarihinde önemli yere sahip kişilerin heykelleri göstericiler tarafından bir bir yıkılmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, bu olaylar karşısında yeni bir hamle yaptı. Trump ülkedeki heykelleri koruma altına alan kararnameyi onayladı.

Kararnameye göre, federal hükümetin, anıtlar ya da heykellere zarar veren ya da saygısızlık edenler hakkında ''tam kapsamlı'' adli kovuşturma açacağı belirtiliyor.

Ayrıca, anıtları ve heykelleri korumada başarısız olan eyalet ve yerel yönetimlere belirli federal desteğin askıya alınacağı ifade ediliyor.

ABD Başkanı Donald Trump kararnameyi Twitter’dan duyurdu. “Yasa dışı eylemlere başvuranları uzun hapis cezası bekliyor” dedi.

Amerikan anıtlarını ve heykellerini korumak ve son dönemde yaşanan şiddet içeren suçlarla mücadele için çok güçlü bir kararnameyi imzalama imtiyazına eriştim. Büyük ülkemize karşı bu yasa dışı eylemlere başvuranları uzun hapis cezaları bekliyor.

Öte yandan Trump, hafta sonunu New Jersey’de (NİV CÖRSİ) golf kulübünde geçirme planını, Kanun ve Nizam’ın uygulandığından emin olmak için iptal ettiğini duyurdu.

ulusal.com.tr

# trump # kararname