Burak Elmas'tan Falcao ve Feghouli açıklaması

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Falcao ve Feghouli'nin takımdan ayrılıp ayrılmayacağına ilişkin soruya yanıt veren Burak Elmas, ''Çok güzel hizmetleri oldu fakat bu maliyetle, Galatasaray'ın yeni finansal yapılanması çerçevesinde ücretlerini ödememizin mümkün olmadığını söyleyip, kendilerine kulüp bulmalarını rica ettim.'' dedi. Burak Elmas ayrıca Morutan ile ilgili herhangi bir resmi girişimlerinin olmadığını ifade etti.

Burak Elmas'tan Falcao ve Feghouli açıklaması

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulunun (MHK) 2020-2021 sezonu yaz semineri açılış töreni sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Falcao ve Feghouli'nin muhtemel transferleri ile ilgili soruyu yanıtlayan Burak Elmas şu ifadeleri kullandı:

- Falcao ve Feghouli'yle oturup görüştüm. Çok güzel hizmetleri oldu fakat bu maliyetle, Galatasaray'ın yeni finansal yapılanması çerçevesinde ücretlerini ödememizin mümkün olmadığını söyleyip, kendilerine kulüp bulmalarını rica ettim. Umarım onlar da bizim nezaketimize karşılık vererek, iyi bir Galatasaraylı olarak kısa sürede kendilerine kulüp bulurlar ve iyi ilişkilerle yollarımızı ayırırız.

- İki oyuncuyu da maliyet olarak, yönetim kurulu kararıyla kadroda düşünmüyoruz. Şu anda söylediğimiz yönetim kurulu kararıdır. Bu süreç geçtikten sonra hocamızın teknik kararları ayrı olabilir. Biraz bekleyelim, ona göre hareket ederiz.

''BAZI MENAJERLERİN BİZİ TRANSFERE ZORLAMA OYUNUNA GELMEYECEĞİZ''

Elmas, transfer gündemlerinde olduğu iddia edilen Rumen oyuncu Olimpiu Morutan'la ilgili gelen bir soruya, şu yanıtı verdi:

- Sadece Morutan'la ilgili değil, birçok oyuncuyla ilgili menajer bazlı pazarlama aktiviteleri yapılıyor. Hatta çok esprili bir sohbetimiz oldu hocayla. Cumartesi günü Fatih Hoca ile geç saatlere kadar beraberdik. O bana sordu, ben de ona sordum. Fatih Hoca'nın kızı, benim de oğlum, 'Böyle bir durum var mı?' diye bize mesaj attılar.

- Morutan'la ilgili herhangi bir resmi teklif, yazışma ya da görüşme olmadı. Hatta şunu söyleyeyim, olmayacak da. Bazı menajerlerin oluşturmaya çalıştıkları, bizi transfere zorlama oyununa gelmeyeceğiz.

- Biz istediğimiz oyuncunun kulübüyle ve menajeriyle doğrudan görüşüyoruz. Aracı kullanmıyoruz. Her kulüple görüşecek lisana sahip insanlarımız var kulüpte. Bu menajerlerin artık taraftarların duygularıyla oynayarak oyuncuların fiyatlarını yükseltme çabasına biz pabuç bırakmayacağız. Hatta şunu söyleyeyim, olmayacak da.

Galatasaray Başkanı, Halil Dervişoğlu'nun transferi konusundaki çalışmaları hakkında,"Halil Dervişoğlu'nun kulübüyle görüşüyorum. Ben şöyle bir karar aldım, bütün kulüpler ve oyuncuların menajerleriyle kendim görüşüyorum. Halil de bunlardan birisi. Şu anda kulübünün önümüzdeki sezon için kadro yapılanmasında karar vermesini bekliyoruz. O kararın ardından tekrar görüşeceğiz." diye konuştu.

# Galatasaray # TFF # Türkiye Futbol Federasyonu # Burak Elmas # mhk # Merkez Hakem Kurulu # Falcao # Galatasaray Başkanı # Feghouli