İsrail gazetesinden 'gizli görüşmeler yapılıyor' iddiası

İsrail ve Türkiye'nin bozulan diplomatik ilişkileri iyileştirmek için 'gizli görüşmeler' yaptığı öne sürüldü. İddiayı İsrail'in çok okunan gazetelerinden Yedioth Ahronoth ortaya attı.

Türkiye ile İsrail'in bozulan diplomatik ilişkilerini düzeltmek için 'gizli görüşmeler' yaptığı ileri sürüldü. İddia İsrailli Yedioth Ahronoth gazetesinden geldi.

Gazete herhangi bir sorun çıkmaması halinde iki ülkenin büyükelçilerinin Ekim ayı başında yeniden göreve başlayacağını öne sürdü. Gazete, Türkiye'nin yakın zamanda ekonomiden sorumlu bir ataşeyi ekonomik bağı kuvvetlendirme amacıyla İsrail'e geri gönderdiğini de belirtti.

Ancak Türk ve İsrail hükümeti konu hakkında açıklama yapmadı.

Times of İsrael gazetesi ise Türkiye ve İsrail'in bir dizi alanda özellikle de Suriye konusunda ortak çıkarlara sahip olduğunu iddia etti. Gazetenin haberinde Türkiye'nin endişesinin İran'ın Suriye'yi 'domine etmesi' olduğu vurgulanırken, İsrail'in de aynı kaygıyı taşıdığı belirtildi.

İsrail-Türkiye ilişkileri Tel Aviv yönetiminin mayıs ayında Gazze sınırındaki silahsız eylemcilere ateş açarak onlarcasının ölümüne, binlercesinin de yaralanmasına yol açmasının ardından bozulmuştu.

ulusal.com.tr

# israil # gazete # iddia # gizli görüşme # israil gazetesi