Guinness'i hedefliyor

BURSALI ressam 66 yaşındaki Kemal Akkoç, kentin en büyük parklarından biri olan Kültürpark'ta portre çiziyor. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir parkında bu kadar uzun süreyle resim yapan olmadığını söyleyen Akkoç, "Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek istiyorum. Bu süre içersinde yaptığım tüm çalışmalar belgeli" dedi.

Guinness'i hedefliyor

Bursa’da ortaokul yıllarında öğretmenlerinin karikatürlerini çizerek resme başlayan Kemal Akkoç, edebiyat öğretmeni olduktan sonra da resim yapmayı sürdürdü. 1970 yılından beri Kültürpark’ta her yaz portatif sandalyesiyle karikatür çizmeye devam eden Kemal Akkoç, Gemlik Lisesi’ndeki edebiyat öğretmenliğinden emekli olduktan sonra resme daha çok vakit ayırmaya başladı. Siyah-beyaz karikatürleri 10 liraya, renklileri ise 20 liraya çizen Akkoç, bir portreyi yaklaşık 10 dakikada hazırlıyor.

1970 yılından beri Kültürpark’ta karikatür çizdiğini belirten Akkoç, Avrupa’daki parklarda portre çizen sanatçılar olduğunu ancak hiçbirinin 45 yıldır aynı yerde portre yapanının olduğunu sanmadığını söyledi. Bunun bir dünya rekoru olduğunu kaydeden Akkoç, rekorun tescili için Guinness Türkiye Temsilcisi Prof. Dr Orhan Kural ile bağlantıya geçmek istiyorum. Bunu tescillenmesini istiyorum. Bu süre içinde yaptığı tüm çalışmalar belgeli" şeklinde konuştu.

"KÜLTÜRPARK'TA BÜSTÜMÜN YAPILMASINI İSTERİM"

Kültürpark'ta yerli yabancı turistlere yaptığı karikatürlerle dünyanın her yerine Bursa'nın tanıtımını yaptığını Akkoç, "Bu bir kültür elçiliği gibi bir şey. Benim en doğal hakkım olduğunu düşünerek Kültürpark'a büstümün dikilmesini istiyorum. Bunun hakkım olduğunu düşünüyorum. Yaşayan bir sanatçının büstünün olması güzel bir şey. Bunu görmek yaşamak istiyorum" dedi.

DHA

# bursa # Guinness # kültürpark # ressam