Maduro, gizli anlaşmayı belgesiyle ifşa etti

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, gizli anlaşmayı belgesiyle ifşa etti. Anlaşmanın, Amerikan özel güvenlik şirketi Silvercorp CEO'su Jordan Goudreau ile muhalefet lideri Juan Guaido arasında imzalandığını açıkladı. ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı da, Venezuela'daki darbe girişimine katılan askerlerin ve bunları azmettiren eski bir askerin kimlik bilgilerini açıkladı.

Maduro, gizli anlaşmayı belgesiyle ifşa etti

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Amerikan özel güvenlik şirketi Silvercorp CEO'su Jordan Goudreau ile muhalefet lideri Juan Guaido arasında gizli bir anlaşma imzalandığını söyledi.

Maduro, Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'te basın toplantısı düzenledi. Video konferans yoluyla yaptığı toplantıda, o gizli anlaşmayı belgesiyle kamuoyuna açıkladı.

ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı da, Venezuela'daki darbe girişimine katılan iki eski askerin ve bunları azmettiren eski bir askerin kimlik bilgilerini açıkladı.

ABD özel kuvvet gücü Yeşil Berelilere bağlı görev yapan eski Astsubay Kıdemli Çavuş Jordan Goudreau'nun, askerlerin başarısız darbe girişimine katılmasını sağladığı belirtildi. Goudreau 2006 ile 2010 yılları arasında iki kez Irak'ta, 2010 ile 2014 yılları arasında da iki kez Afganistan'da bulundu.

Darbe girişimine katılan ve Venezuela güvenlik güçlerince tutuklanan Airan Berry, Kara Kuvvetlerinde eski Mühendis Astsubay Çavuş olarak görev yaptı. 2003 ile 2007 arasında üç kez Irak'ta bulundu. Luke Denman ise 2010 yılına kadar Muhabere Astsubayı olarak görev yaptı. 2010 yılında bir kez Irak'ta bulundu.

ulusal.com.tr

# abd # Venezuela # maduro # darbe