Türk savunma sanayisine yabancı ilgisi

Türkiye'nin geliştirdiği yerli ve milli savunma sanayi ürünlerine diğer ülkelerin ilgisi giderek artıyor. Ukrayna, Katar ve Azerbaycan'dan sonra NATO üyesi Polonya da Türk SİHA'larını tercih etti. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türk savunma sanayisinin hedeflerini anlattı.

Türk savunma sanayisine yabancı ilgisi

Türk savunma sanayisi, son yıllarda büyük başarılar elde ediyor. NATO üyesi Polonya Türkiye'den silahlı insansız hava aracı satın aldı.

Ukrayna, Katar ve Azerbaycan'dan sonra Polonya semalarını da Türk SİHA'ları koruyacak. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yerli ve milli teknolojileri geliştirmek için uzun yıllara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Demir, silah ambargolarına karşı savunma sanayiini geliştirmek için kararlılık gerektiğini vurguladı.

Türk SİHA'larının saha başarıları, yabancı ülkelere satışta büyük rol oynuyor. SİHA'ların yanı sıra silahlı insansız deniz aracı SİDA'nın başarısı da diğer ülkeler tarafından yakından izleniyor.

# Ukrayna # Azerbaycan # iha # siha # Türk savunma sanayii # milli # yabancı # katar # nato # Polonya # ismail demir # Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir # Silahlı İnsansız Hava Aracı # yerli # Türk SİHALARI # Silahlı İnsansız Deniz Aracı # sida # polonya siha