Yeni yönetmeliğe karşı kontak kapattılar

Onlar Türkiye’nin yükünü sırtında taşıyan yol fatihleri. Türkiye genelinde on binlerce Kamyoncu kontak kapattı. 1 Ocak'tan itibaren zorunlu hale getirilen "dijital takograf" uygulaması ile birlikte sürüş sınırlamalarını içeren yeni yönetmeliği protesto ettiler. Kamyonculara göre, taşıdıkları yükü zamanında yerine ulaştırmamak ve daha bir çok mağduriyeti beraberinde getirecek bu yeni düzenlemenin alt yapısı yok. Antalyalı kamyon esnafına bir dokunduk bin ah işittik.

Yeni yönetmeliğe karşı kontak kapattılar

Kimi meyve sebze, kimi hafriyat, kimi evden eve, kimi kentten kente. Türkiye’nin yükünü sırtında taşıyan Yolların Fatihleri kontak kapattı.

1 Ocak’ta devreye giren Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistem uygulamasına karşı perşembe günü ülke genelinde eylem başlattı.

Yüksek yakıt ve vergi giderlerinin altında ezilen kamyoncular için dijital takograf uygulaması bardağı taşıran son damla oldu.

Uygulamayla birlikte kamyon şoförünün araç kullanım süresine kısıtlama getiriliyor. Ancak alt yapısı olmayan bu yenilik bir çok sorunu da çözümsüz bırakıyor.

Bu çözümsüzlüklerin sonucu da kamyoncuların ceza hanesine yazılıyor.

Yol emekçileri, yönetmelikler belirlenmeden önce sorunların daha kapsamlı ele alınmasını talep ediyor. Takograf uygulamasına karşı da mücadelede kararlılar.

ulusal.com.tr