İsrail'den tam destek! Netanyahu: Kürtlerin meşru çabalarını destekliyoruz

Barzani'nin bölünme referandumuna karşı Irak'ın toprak bütünlüğünü korumak için parlamentodan tam yetki alan Başbakanı Haydar el İbadi, ülkenin bölünmesine izin vermeyeceklerini belirtti. İbadi, Barzani'yi diyalog için Bağdat'a davet etti. Irak, İran ve Türkiye'nin karşı çıktığı referanduma İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise tam destek verdi

İsrail'den tam destek! Netanyahu: Kürtlerin meşru çabalarını destekliyoruz

Bölgede referandum gündemi ısınıyor. Parlamentodan tam yetki alan Irak Başbakanı Haydar el İbadi, bölgesel yönetimin referandumuna, izin vermeyeceklerini açıkladı.

Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, konuşan İbadi, Erbil ile sorunların diyalog yoluyla çözülmesinin önemine değindiklerini söyledi. İbadi, "Bakanlar Kurulu, Kürdistan'daki referandumun yasal olmadığını yineledi." dedi.

"Tek taraflı emrivaki ve güç empoze etmek kabul edilemez. Referandum, IKBY'deki yasalara bile aykırıdır" diyen İbadi, "Kürt liderleri diyalog için Bağdat'a davet ediyorum. Ülkenin bölünmesine asla izin vermeyeceğiz. " ifadelerini kullandı.

İSRAİL'DEN BARZANİ'YE TAM DESTEK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Irak'taki bölünme referandumuna tam destek verdi. Netanyahu'nun açıklamaları başbakanlık resmi ofisi tarafından yayınlandı.

Netanyahu açıklamasında "İsrail Kürtlerin kendi devletini kurmaya yönelik meşru çabalarını destekliyor" ifadelerini kullandı.

İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked bir gün önce "PKK'yı terör örgütü olarak görmüyoruz. İsrail'in çıkarlarına hizmet ediyor" açıklaması yapmıştı. Netanyahu, "İsrail PKK'yı kabul etmiyor, PKK'yı terör örgütü olarak görüyor" dedi. Ancak İsrail Başbakanı, Türkiye'yi Tel Aviv'in terör örgütü listesinde yer alan Hamas'ı desteklemekle suçladı.

ulusal.com.tr

# israil # ırak # ibadi # barzani # Kürt # netanyahu