Kredi derecelendirme kuruluşlarından Türkiye değerlendirmesi

Türkiye’nin Kovid-19’un ekonomik etkileriyle mücadelesi uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının gündeminde. Fitch analistinden, “Şu an için fonlama krizi işaretleri yok.” değerlendirmesi geldi. Moody’s’ten de Türkiye Varlık Fonunun sermaye hamlesinin olumlu olduğu açıklaması yapıldı.

Kredi derecelendirme kuruluşlarından Türkiye değerlendirmesi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları, Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesini değerlendirdi.

Fitch Ratings analisti Douglas Winslow’un Türkiye yorumu, “Şu an için fonlama krizi işaretleri yok.” oldu.

Winslow, Türkiye'nin göreceli olarak düşük borç seviyesi ve finansal piyasa türbülansını başarı ile atlatmasına işaret etti. Fitch adalisti, kurdaki gerilemeye bu durumun yardım ettiğini söyledi.

Douglas Winslow, Türkiye'nin hali hazırda BB seviyesinde kredi notuna sahip olmasına neden olarak ise göreceli olarak düşük döviz rezervlerini öne sürdü. Winslow diğer yandan, Türkiye'nin kredi notunun 3 kademe daha yukarıda olma potansiyeli taşıdığını vurguladı.

Fitch analisti Winslow, “Türk Lirası üzerinde yeniden baskı oluşursa faiz artırımına gidileceğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Moody’s ise Türkiye Varlık Fonu tarafından 3 kamu bankasına sermaye aktarılmasının koronavirüsün yol açtığı etkileri hafifleteceği değerlendirmesinde bulundu.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, sermaye artırımının bankaların üzerinde oluşan baskıyı yönetmelerine yardım edeceği bildirildi.

Sermaye enjekte edilmesinin bankalar için zamanında atılmış bir adım olduğu anlatılan açıklamada, bu kaynağın yeni kredilerin desteklenmesi için kullanılacağına işaret edildi.

ulusal.com.tr

# Fitch # moodys