MHP'de imzalar teslim edildi! 3 ay içinde sonuç alınmak isteniyor

MHP'de olağanüstü kurultay çağrısıyla imzalarını genel merkeze teslim eden muhalif kanat 3 ay içinde sonuç almak istiyor. Dernekler Yasası ve tüzüğünü işletmeye çalışan muhalifler, 15 gün içerinde genel merkezden kongre çağrısı gelmezse, mahkemeye başvuracak. Kayyum atamasıyla yapılması planlanan kurultayda, hedef 611 delegenin oyu ile partinin tüzüğünü değiştirmek.

MHP'de imzalar teslim edildi! 3 ay içinde sonuç alınmak isteniyor

MHP’de muhalif kanat imza tesliminin ardından olağanüstü kongre stratejisini belirledi.

Genel merkezin “zamana yayma” taktiğini boşa çıkarmak isteyen muhalifler 3 ay içinde sonuç almak istiyor.

Buna göre muhalif kanat delegelerin 5’te 1’inin imzasıyla genel merkezin kongre toplamakla yükümlü olduğu tezini işleyecek. Bunun "yükümlülük" olduğu, MYK’nın, genel başkandan daha yetkili olduğu ifade edilecek.

Ardından genel merkeze Siyasi Partiler Yasası’nın “Bu kanunda eksik, öngörülmeyen, açıklanmamış hususlar varsa Dernekler Kanunu ve Medeni Kanun hükümleri uygulanır” maddesi hatırlatılacak.

Dernekler Yasası ve tüzüğünün, ‘30 gün içinde kongre toplanır’ hükmüne karşı 2009 yılında verilen bir mahkeme kararı hatırlatılacak.

Mahkemenin "davayı erken açtın, 30 günü beklemedin" dememesi emsal karar olarak gösterilecek. 15 gün içinde olağanüstü kurultay çağrısı yapılmazsa, Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak kayyum ataması istenecek. 3 ay içinde sonuç alınabilecek bir taktik izlenecek.

Bu hamle karşısında Genel merkezde Kayyuma itiraz ederek, kararı temyize götürebilecek. Ancak muhalefetin bir temyiz talebi beklemediği belirtiliyor.

Kurultay toplanması başarılırsa, 611'in üzerinde oy ile parti tüzüğü değiştirilecek. Değişiklikle birlikte aynı gün delegenin 20'de 1'inin imzasıyla genel başkanlık seçimi yapılabilecek.

ulusalkanal.com.tr

# mhp