Ölümde birinci sıradayız!

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü sağlık raporunu açıkladı. Araştırmada; ortalama yaşam süresi, bebek ölüm oranları , ve kansere yakalanma gibi konular incelendi. Türkiye bu katagorilerde yine sınıfta kaldı. Avrupa ülkeleri arasında doğurganlıkta lider, ancak sağlık harcamalarında son sıralardayız.

Ölümde birinci sıradayız!

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü OECD'nin sağlık raporunu açıkladı. Türkiye'nin bir çok alanda başarısızlığını gösteren çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

Raporda; ortalama yaşam süresi, bebek ölüm oranları, obezite, alkol ve sigara tüketimi ve kansere yakalanma gibi konular incelendi.

Rapora göre, Avrupa ülkeleri arasında doğurganlık oranında ilk sırada bulunan Türkiye , sıra sağlık harcamalarına geldiğinde son sırada yer alıyor.

1990’dan sonra ortalama yaşam süresi Avrupa genelinde beş yıldan fazla arttı. Türkiye ise 35 ülke arasında 77.6 ortalamayla 32’inci sırada.

Bebek ölümlerinde de Türkiye binde 11.6 oranıyla en yüksek orana sahip ülke oldu.

Uzmanlara göre yanlış sağlık politikaları nedeniyle Türkiye yerinde sayıyor.

Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Profesör Doktor Hüseyin Özden Şener, birici basamak sağlık hizmetlerinin,aile hekimliği sistemiyle herkese ulaşmadığını söyledi.

Katkı katılım paylarına karşı çıkan Şener, “ücretsiz bir sağlık sistemine ihtiyacımız var” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # oecd # TTB