Ankara'da eviniz yola bakmıyorsa şanlısınız

Ankara'da eviniz yola bakmıyorsa şanlısınız... Çünkü belediye sizden "Asfalt Katılım Bedeli" almayacak. Kararı Ankara 4. Vergi Mahkemesi verdi. Evleri yola bakmayanlar memnun kaldı peki, yola bakanlar? Onu da haberimizde izleyelim.

Ankara'da eviniz yola bakmıyorsa şanlısınız

Halk arasında asfalt parası olarak bilinen, "Asfalt Katılım Bedeli" artık Ankaralı yurttaşlardan alınmayacak. Ancak bir şartla. Eviniz yola bakmıyorsa.

Ankara 4. Vergi Mahkemesi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı asfalt parasıyla ilgili emsal niteliğinde bir karar verdi. Karara göre evlerinin cephesi yola bakmayan yurttaşlardan artık "asfalt bedeli" ödemeyecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyesi Doğan Yılmazkaya konuyu Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Yılmazkaya, asfalt parasını kaldırma talebinin daha önce gündeme geldiğini ancak Melih Gökçek’in bu talebi dikkate almadığını belirtti. Yılmazkaya, devletin asli görevleri için vergi dışında fazladan ücret talep edemeyeceğini dile getirdi. Söz konusu bedelin evi yola bakan yurttaşların da ödememesini savundu.

HABER: CEM BAYAN KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusalkanal.com.tr

# ankara # asfalt