Terör saldırılarının emrini veren Duran Kalkan'dan talimat: Sivilleri öldürmekten çekinmeyin

Terör örgütü PKK'nın saldırılarının alt yapısını oluşturan Duran Kalkan, örgütün profesyonel kadrolarına dağıtılan kitabında şehirlerde bombalama eyleminin nasıl yapılacağını anlattı

Terör saldırılarının emrini veren Duran Kalkan'dan talimat: Sivilleri öldürmekten çekinmeyin

Duran Kalkan şehirlerde bombalı araç ve intihar saldırısının yapılması gerektiğini belirterek, "Üçüncü stratejik dönemde biz şehirde sabotaj eylemlerini yasaklamıştık. Sivil topluma zarar vereceği için şehirlerde sabotaj eylemi yapmak, patlayıcı kullanmak yasaktı. Şimdi devrimci halk savaşı sürecinde aynı düzeyde bir yasak getiremeyiz. Öyle olursa kendi kendimizi daraltmış oluruz" diye ifade etti.

İMHA ETMEK İÇİN

Aydınlık'tan Masum Gök'ün haberine göre,PKK'nın halka ve güvenlik güçlerine karşı yaptığı terör eylemleri Duran Kalkan'ın açılım sürecinin başladığı 2012 yılında yazdığı "Kıra Dayalı Şehir Gerillacılığı" adlı kitabında birbir anlatılıyor. Kitapta terör örgütü PKK'nın şu an en çok kullandığı yöntem olan şehirlerdeki bombalı saldırılarla ilgili de çarpıcı bilgiler var.

Kalkan saldırının nasıl yapılacağına ilişkin şu ifadeleri kullanıyor:

"Şehirlerin polise ayrılan yerleri var, askere ayrılan yerleri var, sadece devlet kurumlarına ayrılmış yerler var. Korkutmak için o kurumlara, imha etmek için de asker ve polis kurumlarına dönük sabotaj eylemi olabilir. Fakat çok dikkatli ve duyarlı olmak gerekiyor. Bu bakımdan da böyle o kumandalı patlayıcılardan çok bu bomba etkisi yapan silahlardan, araçlardan, el bombasını kullanmak daha kontrollü, denetimli olabilir."

BOMBAYLA VURMA

Kalkan örgüt kadroları için yazdığı kitabında sabotaj yönetimin çok etkili olduğunu ise şöyle anlatıyor:

Nasıl ki suikastta doğrudan insan hedefi vurmayı kontrol altında tutuyor ise örneğin bombayla vurmada da kontrol daha çoktur. El bombası türünden yapılan araçları kullanma daha iyi sonuç verebilir, kontrollü olmayı sağlayabilir. Bu el bombası en çok bulunabilecek araçtır. Her yerde bulabiliriz, hazır bomba değil, kendimiz yapabilmeliyiz.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # duran kalkan # talimat