Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Suriye mesajı: ''Terörist grupların İdlib’den çıkarılması gerekiyor''

Rusya ve Mısır Dışişleri Bakanları bölgesel sorunları ele aldıkları bir görüşme yaptı. İki ülke, Suriye başta olmak üzere bölgedeki sorunların çözümüne yönelik ortak mesajlar verdi. Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdad ile görüşmesini hatırlatan Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, “Mısır, Suriye halkının son 10 yıldır çok büyük zararlar gördüğü bu krizin son bulması için çok istekli." olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Suriye mesajı: ''Terörist grupların İdlib’den çıkarılması gerekiyor''

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Mısırlı mevkidaşı Samih ŞukriMoskova'da bir araya geldi.

İkili görüşmenin gündeminde arasında iki ülke ilişkileri ve bölgesel krizler vardı. Görüşme sonrası iki bakan ortak açıklama yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye'deki gelişmeler ile ilgili mesajlar verdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İdlib konusuna bakış açısının kendilerine rehberlik ettiğini belirten Lavrov, “Hangi kılıkta olursa olsun bu terörist grupların İdlib’ten çıkarılması gerekiyor ve bu ne kadar erken yapılırsa o kadar iyi" dedi.

Lavrov'un ardından Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'den de Suriye değerlendirmesi geldi. Suriye'de son 10 yılda yaşanan olaylarda Mısır'ın hiçbir dahilinin bulunmadığını söyleyen Şukri, bu nedenle görüşmelerin kabul edilebilir ve ilerlemeye açık olduğunu belirtti.

''MISIR SURİYE'DEKİ KRİZİN SON BULMASI İÇİN ÇOK İSTEKLİ''

Suriyeli mevkidaşı ile BM Genel Kurulu'nda yaptığı görüşmeyi hatırlatan Şukri, “Mısır, Suriye halkının son 10 yıldır çok büyük zararlar gördüğü bu krizin son bulması için çok istekli." ifadelerini kullandı.

Öte yandan bakanlar, Libya başta olmak üzere daha birçok konuda ortaklaşıldığını ve birlikte hareket edildiğini ifade etti.

# rusya # libya # suriye # lavrov # Sergey Lavrov # moskova # BM Genel Kurulu # Rusya Dışişleri Bakanı # Samih Şukri