Yurt genelinde bayram hareketliliği

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen yurttaşlar; tarihi ve doğal güzellikleri görmek için yurdun dört bir noktasına akın etti. Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Hakkari ve Denizli'deki tatil manzaralarını ekranlarınıza getirelim.

Yurt genelinde bayram hareketliliği

Kurban Bayramıtatilinin 9 gün olarak açıklanması tatilcilere seyahat fırsatı oldu. Ülkenin Batısı, Doğusu, Kuzeyi, Güneyi şenlendi.

Kültür, inanç ve gastronomi turizminin önemli merkezlerinden olan Gaziantep'te Zeugma Mozaik Müzesi ve Bakırcılar Çarşısı’nda bayram hareketliliği yaşandı.

Gaziantep, yemekleriyle de ününe ün katıyor. UNESCO’nun gastronomi alanında yer alan “Yaratıcı Şehirler Ağı”na birçok restoranlarla dahil olmuş durumda. Yerli ve yabancı ziyaretçiler tarihi güzelliklerin yanında kentin leziz yiyecekleri de tatmayı ihmal etmiyor.

“Peygamberler Şehri” olarak tanınan Şanlıurfa’da Balıklıgöl bu yıl da ziyaretçi akınına uğradı.

Keşfi ile “Tarihin sıfır noktası” olarak tanınan UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Göbeklitepe dikkat çeken noktaların başında yer aldı. Konik kubbeli evleri ile bilinen Harran ilçesi de ziyaretçilerin uğrak noktalarından sadece biriydi.

Bu görüntüler de Adıyaman’dan. Kiminin de tercihi 2 bin 206 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı'nı görmek oldu. Yerli ve yabancı turistler, dağa yapılan 800 metrelik tırmanışın ardından tadına doyum olmaz gün batımının keyfini çıkardı.

Bölgenin terörden arındırılmış kentlerinden olan Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Cilo Dağları bugünlerde Doğa severleri ağırlıyor.

Yurdun farklı bölgelerinden giden sporcular, bölgenin doğal güzelliklerinin keyfini çıkardı.

Türkiye'nin “beyaz cenneti” olarak tabir edilen Denizli'deki Pamukkale Travertenleri de bayram hareketliliğinin yaşandığı bir diğer adres oldu.

Çeşitli illerden bu doğal güzelliği görmek için giden yurttaşlar, travertenlerdeki şifalı suyunun tadını çıkardı, yaşanan anları fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi.

# Hakkari # şanlıurfa # denizli # Kurban Bayramı # turist # turizm # UNESCO # tatil # doğa # Nemrut # Balıklıgöl # Nemrut Dağı # gaizantep