Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Biz olmazsak NATO olmaz''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Türkiye-ABD ilişkileri ve gündemdeki konuları değerlendirdi. 14 Haziran'daki ABD Başkanı Joe Biden görüşmesine işaret eden Erdoğan'ın gündeminde S-400 ve NATO da vardı. "S-400'leri keyiften almadık" diyen Cumhurbaşkanı, "Biz olmazsak NATO olmaz" ifadelerini kullandı. Petrol ve doğal gaz arama çalışmaları için de "Cuma günü bir müjde açıklayacağız" bilgisini verdi. Muhalefetin Anayasa çalışmalarını da değerlendiren Erdoğan, "PKK ile anayasa mı yapacaksınız" tepkisi gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Biz olmazsak NATO olmaz''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan TRT canlı yayınında soruları yanıtladı. Türkiye-ABD ilişkilerine değindi, sorunları sıraladı.

ABD'nin 1915 olayları için gerçekleri görmezden geldiğini söyleyen Erdoğan, 14 Haziran'da ABD Başkanı Joe Biden ile görüşeceğini hatırlattı.

Erdoğan, ''Kendisiyle yapacağımız görüşmede niçin gerilim safhasında bunu soracağız. Biz sizden önce yine demokratlarla çalıştık. Böyle bir gerilim burada olmadı. Sayın Biden ile görüşme, buluşma trafiğimiz Trump kadar rahat olmadı. NATO Zirvesi'nde bir araya geleceğiz. O bir araya gelişte bunları konuşacağız'' dedi.

"S-400'Ü KEYİFTEN ALMADIK"

Ankara-Washington hattında gerilime neden olan S-400'ler konusuna da değindi. Gündeminde NATO da vardı.

Erdoğan, "Biz olmazsak NATO olmaz" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

- Türkiye'nin içinde olmadığı bir NATO güçlü değildir. En son S400 konusu gündeme geldiğinde Stoltenberg şunu söylemiştir: Biz hiçbir ortağımızın hangi tür silah kullandığına karışmayız, o onları tasarrufundadır. ABD'liler bırakın bize silah satmayı bizde olanları aldı götürdü. Biz S400'lere ihtiyacımız olduğu için aldık. Türkiye'nin kendimi koruma hakkı yok mu? İkide bir karşımıza Doğu Akdeniz'i Kıbrıs'ı getiriyorsunuz.

PETROL VE DOĞALGAZ ARAMA ÇALIŞMALARI

Erdoğan, petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına ilişkin cuma günü müjde vereceğini söyledi:

- Cuma günü Zonguldak'ta Uzun Mehmet Cami'nin açılışını yapacağız. Orada bir müjde açıklayacağız. Oradan Kanuni sondaj gemisi ile bağlantı kurup açıklamamızı yapacağız. Yeni çok modern bir maske fabrikasının açılışını da aynı gün yapacağız.

Faiz mesajı da verdi Cumhurbaşkanı, "düşürmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Muhalefetin anayasa çalışmalarına da değinen Erdoğan, "PKK ile anayasa mı yapacaksınız?" diye sordu ve şu şekilde devam etti:

- Anayasa dediğimiz zaman milli ve yerli olması şart. Bu millet gayrımilli bir anayasa istemez.

# erdoğan # pkk # faiz # cumhurbaşkanı # anayasa # Cuma # nato # joe biden # s400 # müjde # Kanuni sondaj gemisi