Maduro'dan Trump'a suçlama: Öldürülmem için emir verdi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD Başkanı Trump'ın kendisi için ölüm emri verdiğini söyledi. Venezuela Başsavcılığı ise Amerika'nın devlet başkanı olarak gösterdiği Juan Guaido'ya yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Amerika saldırına karşı halkıyla birlikte direnen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ölüm emrinin verildiğini söyledi.

Rus haber ajansına konuştu Maduro. ABD Başkanı Trump'ın kendisinin öldürülmesi için Kolombiya hükümeti ve mafyaya emir verdiğini aktardı.

Ülkesinde yaşananlara değinen Maduro, ABD'nin yaptırım kararlarının yasadışı olduğunu belirtti. Venezuela Lideri ayrıca, muhalefetle görüşebileceğini ve ülkesine katkı sunmak istediğini açıkladı.

Amerika cephesinden de yeni bir adım geldi. Trump, sosyal medya hesabından ABD vatandaşlarını Venezuela'ya seyahat etmemeleri konusunda uyardı.

Venezuela'da ise Başsavcılık, önemli bir karar aldı. Amerika'nın geçici Devlet Başkanı olarak tanıdığı Juan Guaido'ya ülke dışına çıkış yasağı konulmasını talep etti. Ayrıca, Guaido'nun banka hesaplarının da dondurulmasını istedi.

Başsavcının bu hamlesinin ardından ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, tıwet attı. Savcıdan eski olarak bahsetti ve Guaido'ya zarar verme girişiminde bulunanların ağır sonuçlarla karşılaşacağı söyledi.

ulusal.com.tr

# trump # Venezuela # maduro