Büyükelçi'den şok sözler

Yunanistan'a giden Talat Paşa Komitesi üyelerinin sınır dışı edilmesine Atina Büyükelçisi Kerim Uras'tan şok edici yorumlar geldi. Büyükelçi, Kerim Uras “Eylemi duyurmamanızı söylemiştik. Bakın başınıza bunlar geldi” dedi. Büyükelçi, yaşanan skandaldan Yunanistan'ı değil, vatan savunması yapan Talat Paşa Komistesi'ni sorumlu tuttu.

Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Talat Paşa Komitesi üyelerinin sınır dışı edilmesi kararına şaşırtıcı tepkiler verdi.

Ankara'daki büyükelçiler konferansında Ulusal Kanal Ankara Haber Müdür Osman Erbil'e özel değerlendirmeler yapan Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Yunanistan makamları yerine Talat Paşa Komitesi'ni suçladı. Büyükelçi Uras, "eylemi duyurmamanız için sizi uyarmıştık" dedi.

Büyükelçi Uras, AKP iktidarının Sintagma Meydanı eylemi engelleme girişimlerini savundu. Kerim Uras, "Büyükelçiliğin telkinlerini yanlış bir şekilde yansıttınız. Eylemeden önce haber yapılmamasını söyledik. Gidersiniz yaparsınız, sonra duyurursunuz” ifadesini kullanıdı.

Uras, basın açıklamasının duyurulmasına neden karşısınız sorusuna da ilginç bir yanıt verdi. "Bakın başınıza bunların geleceği belliydi" dedi.

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi, Atina'da bazı Ermeni grupların da eyleme başladığını belirtti. Uras, bu gelişmeden de Talat Paşa Komitesini sorumlu tuttu.

Uras, Türk vatandaşlarının sınırdışı edilmesi konusunda girişimlerde bullunacaklarını ancak sonuç almanın zor olduğunu ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # osman erbil # talat paşa komitesi