İBB'den toplu ulaşımla ilgili yeni karar

İstanbul'da ulaşımla ilgili milyonlarca yolcuyu yakından ilgilendiren bir karar alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metro ve metrobüslerin içini 24 saat kaydeden sistemi, minibüs, taksi ve dolmuşlara da uygulayacak. Artık araçların içi, 7 gün 24 saat anlık olarak izlenecek. Araçlara panik butonu da eklenecek. Böylece olumsuzluklara anında müdahale edilecek.

İBB'den toplu ulaşımla ilgili yeni karar

15 binin üzerinde taksi ve 7 bine yakın minibüs ve dolmuş, bundan sonra araç içi kameralarla takip edilecek. Şoför denetimleri yapılacak. Veriler adli makamlar ve emniyet güçleriyle paylaşılacak. Karar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alındı.

Metro ve otobüslerin içi anlık olarak kaydediliyordu. Artık bu sistem tüm minibüs, taksi ve dolmuşlara da uygulanacak.

Araçların içerisinde kör nokta kalmayacak şekilde kameralar yerleştirilecek. Araçlara takip ünitesi ve panik butonu da eklenecek. Bu sistemle vatandaşların güvenli bir yolculuk yapması sağlanacak.

Veriler, 'Toplu Ulaşım Yönetim ve Denetim Merkezi'nde izlenecek. Bu sistem için hazırlanmış özel bir yazılım ile toplu ulaşım araçlarına ait görsel raporlama sayesinde, 7 gün 24 saatlik konum ve hız bilgisi, kaza ve acil durum bilgisi ve güzergâh kontrolü yapmak mümkün olacak.

Veriler arasında plaka numarası, son veri gönderme zamanı, hız, adres ve yer bilgisi, son uğranılan durak, aracın çalışma süresi ve sürücü bilgileri yer alacak.

Ayrıca bu sistemle hız takibi ile kaza riskinin düşürülmesi de hedefleniyor.

# istanbul büyükşehir belediyesi # ibb # taksi # Toplu Taşıma # minibüs # ulaşım # Metrobüs # metro # dolmuş