Aşı tereddütü kırılıyor: Batı illeri maviye büründü

Aşı tereddütünün kırılmasıyla aşılama oranları da artıyor. Şu ana kadar hiç aşı yaptırmayanların sayısı 18 milyon 313 bin kişiye geriledi. Son 24 saatte yapılan doz sayısı 1 milyonu aştı. Oranın artmasıyla birlikte "mavi" olan illerin sayısı 25'e yükseldi.

Aşı tereddütü kırılıyor: Batı illeri maviye büründü

384 bini aşkın kişi daha aşı tereddütünü kırarak ilk doz aşısını oldu. Toplu aşılamada hedeflenen orana adım adım yaklaşıyor.

Şu ana kadar ilk doz aşısını yaptırmayanların sayısı 18 milyon 313 bin kişiye geriledi. Toplumsal bağışıklığın bir an önce kazanılması için toplumun yüzde 70'inin aşılanması gerekiyor.

Son 24 saatte yapılan doz sayısı 1 milyonu aştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il son durumu da açıkladı.

En az bir doz aşı uygulanan en yüksek 10 il sırasıyla Muğla, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Aydın, Eskişehir, Tekirdağ ve Yalova oldu.

Türkiye'nin batı illerinde aşılama oranları, yüzde 75'lerin üzerine çıkarak "mavi" kategoriye ulaştı. "Mavi" olan illerin sayısı 25'e yükseldi.

Ancak Doğu ve Güneydoğu illerinde hala istenilen seviyeye ulaşılamadı. En az bir doz aşı yapılan iller Şanlıurfa, Mardin, Bitlis, Muş, Diyarbakır, Gümüşhane, Batman, Bingöl, Iğdır ve Bayburt olarak sıralandı.

# Balıkesir # çanakkale # pandemi # diyarbakır # bingöl # Edirne # mardin # yalova # Tekirdağ # batman # bitlis # muğla # şanlıurfa # Eskişehir # aşı # fahrettin koca # Iğdır # muş # doğu # gümüşhane # salgın # Bayburt # kırklareli # amasya # güneydoğu # Sağlık Bakanı Fahrettin Koca # Mavi # aşı haritası # aşı karşıtları # aşı tereddütü