Ankara'da olaylı gece

Ankara Seyranbağları Necla Kızılbağ Anadolu Lisesi'inde seçim gerginliği yaşanıyor. AKP'lilerin oy sayım işlemi yapılan okula saldırdığını iddia eden çevre sakinleri bina çevresinde toplandı. Gerginliğe çevik kuvvet ekipleri müdahale etti.

Yerel seçimin Ankara'da kıyasıya bir rekabete, aynı zamanda sabah saatlerine kadar süren gerginliğe sahne oldu.

Gün boyu oy kullanma işlemi sakin geçti. Ancak oyların sayılmaya başlaması ile birlikte gerilim tırmandı.

Ajansların geçtiği bilgiler ile sandık görevlilerinin merkezlere ulaştırdığı bilgiler birbirinden çok farklıydı. Bu durum "oy sayımında şaibe mi var" sorusunu gündeme getirdi.

Dakikalar ilerledikçe endişe arttı. Bunun üzerine CHP'nin adayı Mansur Yavaş bir açıklama yaptı, "kasten bilgi kirliliği yayılıyor" dedi.

Yavaş, saat 22.00'de zaferini ilan etti.

Peşi sıra bir açıklama da Yavaş'ın rakibi Melih Gökçek'ten geldi.

İlçe belediyelerinde üstünlük sağladıklarını savunan Gökçek, Büyükşehir'de de farkı açtığını iddia etti.

Açıklamalar ardı ardına gelirken, ilçelerden de tartışma haberleri gelmeye başladı. Birçok ilçedeki sandıklara müdahale edildiği, oyların sayılmasına izin verilmediği söylentisi yayıldı. Bu sırada Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek ve ekibi, oyların toplandığı Seyranbağları'ndaki Nejla Kızılbağ Anadolu Lisesi'ne baskın yaptı.

Sandıklara müdahale etmek isteyen Gökçek'i Ulusal Kanal görüntüledi. Gökçek'in ekibi, Ulusal Kanal çalışanlarını da darp etmeye çalıştı.

Bu haberin yayılmasının ardından, yurttaşlar okulun önünde toplandı. Saatler ilerledikçe sayı binleri buldu. Mansur Yavaş taraftarları, Gökçek taraftarlarıyla karşı karşıya gelince tehlikeli anlar yaşandı.

Sandıklara müdahale etmek isteyen Gökçek ekibinin uzaklaştırılmasıyla gerginlik de yatıştı. Binlerce kişi sandık güvenliğini sağlamak için geceyi okul önünde geçirdi.

Yurttaşlar seçim sonuçlarını ise anons aracından takip etti. Mansur Yavaş'ın Gökçek'in önüne geçtiği duyurulunca coşku zirveye çıktı.

Ancak oy sayımı sabah saatlerine kadar tamamlanamadı. Özellikle Çankaya ve Yenimahalle gibi, CHP'nin üstünlük kurması beklenen ilçelerde oyların YSK'nın sistemine uzun süre girilmemesi tartışma yarattı.

Sadece birkaç bin oy farkı, zaman zaman aralansa da, fark açılmadı. Açıklanan ilk sonuçlara göre, Melih Gökçek %44.8 oy aldı, Mansur Yavaş %43.9 puanda kaldı.

# ankara # seçim # Olay # gece