Osman Yıldırım'a cezaevinde bir şok daha!

Türk Hava Kurumu’nu milyonlarca lira zarara uğrattığı iddiasıyla tutuklanan kurumun eski Genel Başkanı Osman Yıldırım"ın, oturduğu lojmanı hala boşaltmadığı ortaya çıktı. Bütün girişimlere rağmen evi boşaltmadığı öğrenilen Yıldırım'ın eşinin sahte bir kira kontratı da hazırladığı öne sürüldü.

Osman Yıldırım'a cezaevinde bir şok daha!

Yolsuzluk iddiası ile tutuklanan eski Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım bu kez de lojmanı ile gündeme geldi. Yıldırım'ın Türk Hava Kurumu ile bağı kesildi ancak oturduğu lojmanı boşaltmadı.

THK, Yıldırım’ın eşi Sultan Yıldırım’ın oturduğu Çayyolu semtindeki lüks lojmanı boşaltma kararı aldı. Tahliye kararı 2 kez tebliğ edilmesine rağmen Sultan Yıldırım, evi boşaltmadı. Bu gelişmeler üzerine THK, lojmanın elektrik, su ve doğalgazını ilgili kurumlara müracaat ederek kapattırdı.

İddiaya göre, Sultan Yıldırım sahte bir kira kontratı hazırlattı, kontratta da kiracı olarak kendisini; kiraya veren olarak da cezaevindeki kocasını gösterdi. 1 Ocak tarihli sahte kira kontratı ile Sultan Yıldırım, kapalı olan doğalgaz, elektrik ve su aboneliklerini yeniden açtırdı. Olayı öğrenen THK’nın yeni yönetimi, 8 Nisan’da Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na, “özel belgede sahtecilik” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

ulusalkanal.com.tr

# thk # osman yıldırım # lojman