İstanbul beyaz örtüyle kaplandı

İstanbul'da 3 gündür etkili olan kar yağışı kenti beyaz örtüyle kapladı. Kar şehirde kartpostallık görüntüler oluşturdu. Buzla kaplanan yollar ise vatandaşlara zor anlar yaşattı.

İstanbul beyaz örtüyle kaplandı

İstanbul beyaza büründü. Kar tüm kenti kapladı. Araçlar buzlanan yollarda kaldı. Vatandaşlar zor anlar yaşadı. Şehrin havadan görüntüsü ise büyüledi.

İstanbul'da kar yağışı etkisini gün boyu sürdürdü. Trafik yoğunluğu sabah saatlerinde zaman zaman yüzde 85'e çıktı.

Sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı sonrası Şişli, Beyoğlu, Fatih başta olmak üzere ana arter ve caddeler dışında her yer beyaz örtüyle kaplandı.

Kısıtlamanın kalkmasıyla sabah saatlerinde özel araçları ve toplu taşıma araçlarını kullanarak işe gitmek isteyen vatandaşlar ise zor anlar yaşadı.

Haliç Köprüsü ile 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde trafik, zaman zaman durma noktasına geldi.

Mahalle aralarında ve caddelerde de kar yağışı nedeniyle bazı araçlar yolda kalırken bazıları da yol kenarında yoğunluk oluşturdu.

Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, İstiklal Caddesi'nde beyaz örtünün keyfini çıkardı.

Anadolu Yakası'nda da özellikle Üsküdar Altunizade ve Kısıklı semtlerinde yoğun kar yağışı olduğu gözlendi.

Balıkçılar kar yağışı altında İstanbul Boğazı'nda balık tutma keyfini yaşadı.

İstanbul'da yaban hayvanları da unutulmadı. Onlar için doğaya yem bırakıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, kar megakenti bugün terk ediyor. Hava sıcaklıklarında ise bir değişiklik beklenmiyor.

# istanbul # meteoroloji # kar # Üsküdar # beyoğlu # 15 temmuz şehitler köprüsü # Anadolu Yakası # Haliç Köprüsü # Altunizade # şişli