“Açılım yasadışı“

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, İşçi Partisi'nin yayınladığı Öcalan görüntülerinin ardından İmralı Cezaevi'nde yaptıkları ziyareti ve açılım sürecini anlattı. Buldan, son görüşmelerinde Öcalan'ın çok gergin olduğunu aktardı. Buldan, açılım görüşmelerinde MİT'e getirildiği gibi PKK ve BDP için de yasal güvence istedi. Buldan, "İmralı ve Kandil'de yaptığımız görüşmeler de şu anda illegal, süreç bozulursa bizim başımıza ne geleceğinin ise garantisi yok" dedi.

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, İşçi Partisi'nin yayınladığı Öcalan görüntülerinin ardından İmralı Cezaevi'nde yaptıkları görüşmenin ayrıntılarını aktardı.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Buldan, son görüşmelerinde Öcalan'ın son derece gergin olduğunu söyledi. Buldan, duydukları kaygı ve tedirginliği hükümete de bildirdiklerini söyledi. Buldan, İşçi Partisi'nin görüntülerin ham halini kamuoyu ile paylaşmasına rağmen "montaj" iddiasını sürdürdü.

Açılım sürecinin bıçak sırtında gittiğini belirten Buldan, Öcalan'ın sürecin devamı için AKP Hükümeti'nden yeşil ışık beklediğini bildirdi.

BDP Grup Başkan Vekili, MİT yasasına da değindi. Açılım görüşmelerinin illegal olduğuna dikkat çeken Buldan, kendileri için de yasal güvence istedi.

Pervin Buldan - BDP Grup Başkan Vekili;

Bu getirdikleri yeni yasa içinde bir madde, onların tabiriyle söylüyorum "örgütle" görüşebilmelerini garanti altına alacak. İmralı ve Kandil'de yaptığımız görüşmeler de şu anda illegal, süreç bozulursa bizim başımıza ne geleceğinin ise garantisi yok. Onlar kendileri için yapıyor. Ama biz yokuz bunun içinde. İlerde yargılama yolu bile açılabilir.

Yerel seçimlerin kendileri için bir referandum olacağını vurgulayan Buldan, özerklik inşasını sadece Diyarbakır için değil tüm Türkiye için düşündüklerini de açıkladı. Buldan, "Herkes kendi anadilinde, kendi kültüründe ve kimliğinde yaşamalı diyoruz. İstanbul birkaç bölgeye bölünebilir. Karadeniz'de, Ege'de bu olabilir" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# BDP # öcalan # İmralı # pervin buldan