IŞİD, İstanbul'da

Irak ve Suriye'yi kana bulayan terör örgütü IŞİD, Musul saldırısı planını, İstanbul'da MİT kontrolünde yapılan gizli toplantıda hazırladığı ortaya çıktı. Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre toplantıya, radikal terör örgütlerinden de bir çok isim katıldı.

IŞİD, İstanbul'da

Irak'ın Musul kentinde 49 Türk'ü rehin alan terör örgütü IŞİD'in, Irak saldırısının planını İstanbul'da yaptığı ortaya çıktı.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre toplantı, 28 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Yenibosna'daki Gönen Otel'de gerçekleşti. MİT'in koruması altındaki toplantı gizli toplatıya, Ürdün İstihbarat Sorumlusu ve Eski Baas Partisinin yerel örgütlerinin yanı sıra Nakşibendi hareketi, Cayş el Mücahiddin gibi bir çok radikal örgütün temsilcileri katıldı. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani de KDP istihbaratından bir yetkiliyi toplantıya gönderdi.

IŞİD'in Irak saldırısının ayrıntıları da bu toplantıda planlandı. Irak merkezi hükümetinin zayıflatılması, Şii yönetimine karşı Sünni bölge oluşturulması için planlamalar yapıldı. Toplantıya katılanlar IŞİD'e destek için mütabakata vardı.

Son toplantı ise Ürdün'ün başkenti Amman'da yapıldı. Amman toplantısından 1 hafta sonra da IŞİD Irak'a saldırdı.

ulusalkanal.com.tr

# istanbul # karargah # Yenibosna # ışid