Denizli'de ''İstiklal'' sempozyumu

Pamukkale Üniversitesi'nde ‘İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu’ düzenlendi. İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un Kurtuluş Savaşı sürecinde önemli bir rol üstlendiğini vurgulandı.

Denizli'de ''İstiklal'' sempozyumu

Haber-Kamera: Sabri Kasapoğlu

İstiklal Marşı’nın, Meclis tarafından kabulünün 100. yıl dönümü nedeniyle Denizli'de sempozyum düzenlendi. Daha önce de 2021 yılı ‘Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı’ olarak ilan edilmişti.

‘İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu’na ilgi büyük oldu. Denizli protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan yaptı.

Açılış konuşmalarından sonra İstiklal Marşı üzerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

"İSTİKLAL MARŞI, MİLLETİMİZİN EGEMENLİK BİLİNCİNİ ANITLAŞTIRMIŞTIR"

Türkiye Büyük Millet Meclis'i 20. Dönem Başkan Vekili ve Vatan Partisi Genel Başkan yardımcısı Hasan Korkmazcan da davete katılamadığı için üniversiteye yazı gönderdi:

- İstiklal Marşı, milletimizin özgürlük, bağımsızlık ve egemenlik bilincini anıtlaştırmıştır. Sempozyumun Denizli’de gerçekleşmesi de özel bir anlam taşımaktadır. Çünkü Denizli, Miryokefalon ve Kazıkbeli zaferleriyle Haçlı saldırılarına ağır darbe vurulan, 15 Mayıs 1919’da Kuvayı Milliye’nin ilk ateşinin yakıldığı topraklarda bulunmaktadır. Pamukkale Üniversitemiz, çağımızda emperyalizme karşı yürütülen mücadelenin bilimsel alanında seçkin bir konumda yer almaktadır.

Programdan sonra resim sergisi ve Mehmet Akif Ersoy çeşmesi ile Cumhuriyet ve İstiklal anıtı açıldı.

# vatan partisi # denizli # sempozyum # İstiklal Marşı # hasan korkmazcan # pamukkale üniversitesi # İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy