Korkmayın, Yayınlayın!

Vardiya Bizde Platformu'nun Antalya'daki 'sessiz çığlık' Eyleminde Davaların Duruşma Kayıtlarının Halka İzletilmesi İstendi

Korkmayın, Yayınlayın!

Vardiya Bizde Platformu'nun bu haftaki 'sessiz çığlık' eyleminde, sözde Ergenekon, Balyoz, vb. davalarının uydurma olduğu, bu davalarda yargılanan yurtseverlerin suçsuzluğu ve davaların asıl amacının toplumu sindirme ve akıl almaz suçlamalarla yanıltmak olduğu dile getirildi. Davaların duruşma kayıtlarının televizyonlardan halka izletilmesinin istendiği Antalya Vardiya Bizde Platformu'nun bu haftaki eylemine Cumhuriyet Yazarı Meriç Velidedeoğlu'da katıldı. Velidedeoğlu, sessiz çığlıkların birleşerek, sesli bir çığlık olarak çınlamasını istedi. Eylemde Andımızı da okuyan platform üyeleri, ayrıca Ulusal Kanal'ın yeni yaşını kutladılar.

Velidedeoğlu'ndan Çığlıklar Birleşsin Çağrısı

Her hafta Kışlahan'da bir araya gelen Vardiya Bizde Platformu üyeleri 'sessiz çığlık' eyleminde bu hafta Cumhuriyet Yazarı Meriç Velidedeoğlu'nu ağırladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Cumhuriyet' konulu söyleşide konuşmacı olarak Antalya'da bulunan Meriç Velidedeoğlu söyleşiden önce Vardiya Bizde Platformunun eylemine katıldı. Eylemde konuşan Velidedeoğlu, Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yılını Balyoz Davasından tutuklu bulunan komutanlarla birlikte Hasdal'da Tutukevinde kutladıklarını söyleyerek komutanlardan Antalya'daki platform üyelerine selam getirdiğini dile getirdi. Platform üyelerine 'daha da çoğalarak baskı unsuru olma' dileklerini ileten Velidedeoğlu, platforma da 'sessiz çığlık'ları birleştirme çağrısında bulundu. Velidedeoğlu, "Bu sessiz çığlıkların birleşerek artık sesli bir çığlık olarak çınlamasını görmek istiyorum, duymak istiyorum" diye konuştu.

İyi ki Varsın Ulusal Kanal

Platform Üyeleri Ulusal Gönüllüleri Olarak Daima Ulusal Kanal'ın Yanında Olmaya Söz Verdiler

Velidedeoğlu'nun söyleşisi için alandan ayrılmasının ardından söz alan Şengül Deveci, platform adına Ulusal Kanal'ın yeni yaşını kutladı. Deveci; "Yaptığı yayınlarla, doğru ve dürüst habercilik anlayışıyla öne çıkan Ulusal Kanalımız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu içerisinde aynı zamanda kuruluşunun yıldönümünü kutladı. Bizlerde buradan Ulusal Kanal çalışanlarına, emeği geçen herkese sevgilerimizle birlikte kutlama dileklerimizi iletiyoruz. Ve gönüllüleriniz olarak daima yanınızda olacağımıza söz veriyoruz. İyi ki varsınız daha nice yaşlara. Güzel Türkiye'mizde yüce Atatürk'ümüzün kurduğu laik, demokratik cumhuriyetin özgür, çağdaş bireyleri olarak hep birlikte yaşamayı diliyoruz. Sağ olun var olun. İyi ki varsınız" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# halk # eylem # vardiya bizde # Sessiz Çığlık