'İngiliz denizaltıları Suriye'yi vurmak üzere füze menzili içine gönderildi'

ABD Başkanı Trump'ın ardından Avrupa ülkelerinden de Suriye'ye operasyon sinyalleri gelmeye başladı. İngiltere Başbakanı May'in, parlamento onayı olmaksızın Suriye'ye saldırı emri vermek için hazır olduğu belirtildi. Daily Telegraph gazetesi, İngiliz denizaltılarının Suriye'yi vurmak üzere füze menzili içine gönderildiğini aktardı.

'İngiliz denizaltıları Suriye'yi vurmak üzere füze menzili içine gönderildi'

ABD'nin kimyasal silah yalanı ile Suriye'ye olası müdahale girişimine sömürgeci batı ülkelerinden destek gelmeye devam ediyor.

Fransa'nın ardından İngiltere'de Suriye'yi vurmaya hazırız sinyali verdi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Theresa May'in Suriye'ye saldırı emri vermek için hazır olduğunu duyurdu.

BBC, Başbakanlık kaynaklarına dayandırdığı haberinde May'in parlamentoyu devre dışı bırakmak için yöntemler aradığı bilgisini de paylaştı.

Haber İngiltere'de tepkilere de neden oldu. Ülkenin etkin muhalefet partilerinden İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Theresa May'in Ortadoğu'da tansiyonun yükselmesine neden olduğunu söyledi.

'Denizaltıları Suriye'yi vurmak üzere füze menzili içine gönderildi'

İngiltere Başbakanı Theresa May'in denizaltıların gönderilmesi talimatını verdiği belirtilirken, saldırının perşembe gerçekleşmesinin beklendiği aktarıldı.

Daily Telegraph'ın haberinde, May'in Duma'daki duruma verilecek tepkiyi belirlemek üzere kabineyi topladığına da yer verildi. Son kararın ABD ve Fransa ile yapılacak görüşmelerden sonra verileceği bildirildi.Doğu Guta'nın Duma ilçesinde Suriye ordusunun kimyasal silah kullandığı iddiaları henüz kanıtlanmış değil. Batı ülkeleri, iddialara dayanarak Suriye üslerine füze saldırısı planı yapıyor. Son olarak ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'ye saldırı için 'büyük bir karar alacağını' belirtmişti.

Rusya ise kimyasal silah kullanımı iddialarının dayanaksız olduğunu kaydederken, bunun yeni bir Batı provokasyonu olduğunu belirtiyor.

ulusal.com.tr

# suriye # Daily Telegraph