YGS 2017 sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Üniversite adayları geçtiğimiz günlerde girdiği YGS sonuçlarını bekliyor. Peki 2017 YGS sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Bu konuyla bilgiler ve daha fazlası haberimizde...

YGS 2017 sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

İki milyon üniversite adayı 12 Mart’ta Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında üniversiteye girişin ilk adımı olan YGS’ye girdi.

2017 YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda başarılı olanlar 4 yıllık lisans bölümlerine girebilmek için LYS’ye girecekler. Peki 2017 YGS sonuçları ne zaman ve saat kaçta açıklanacak?

Geçtiğimiz yıl YGS sonuçları ÖSYM’nin belirttiği tarihte saat 08.00’de ilan edilmişti. Bu sene de yarın yani 28 Mart 2017 Salı günü sonuçların yine saat 8’de açıklaması bekleniyor.

2017 YGS sonuçları nasıl öğrenilecek?

Öğrencilerin heyecanla beklediği 2017 YGS sonuçları ÖSYM’nin sonuç açıklama sistemi üzerinden duyurulacak. Adaylar sonuc.osym.gov.tr adresinden erişebilecekleri platforma giriş yaparak YGS sonuçlarını öğrenebilecekler ki sonuçların açıklanmasının akabinde LYS başvuru süreci başlayacak.

LYS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Üniversiteye girişin ikinci basamağı olan LYS için öğrenciler YGS’den aldıkları puanlarla LYS-1, LYS-2, LYS-3,LYS-4 ve LYS-5 sınavlarına başvuracaklar. LYS başvuru dönemi 4-17 Nisan olarak açıklandı.

2017 YGS SONUCU

2017-YGS/LYS başvurularında, e-okul'dan eğitim bilgisi gelmeyen adayların bilgilerinin kontrol, güncelleme ve teyit işlemlerinin yapılabilmesi için Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi 17 Mart 2017 tarihinde açılacaktır.

Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan Merkezimize yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri kabul edilmeyecektir.

https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri https://bmis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri ile aynıdır. https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgilerini hatırlamayan Okul Müdürlükleri bu bilgilerini, 444 6796 (ÖSYM) numaralı Çağrı Merkezinden öğrenebileceklerdir.

ulusalkanal.com.tr

# ösym # ygs # ösys # ygs sonuçları # 2017 YGS