Türk donanması ABD basınında

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki kararlı mücadelesi, dış basında geniş yer buluyor. ABD'li Bloomberg yayınladığı Doğu Akdeniz analizinde, Türk donanmasına dikkat çekti, Türkiye'nin milli gücüne vurgu yaptı. Bölgedeki gelişmeleri Yunan basını da an be an takip ediyor. Atina merkezli Ta Nea, Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliğe ilişkin bir kamuoyu araştırmasına yer verdi. Araştırmaya göre, Yunan halkının yüzde 69. 8'i, gerilim değil "diyalog" istiyor.

Türk donanması ABD basınında

Türkiye'nin Mavi Vatan birikimi ve attığı kararlı adımlar, dış basında geniş yankı buluyor. Batı, Türkiye'nin askeri gücüne ilişkin makalelerini artırdı. Dikkat çeken analiz, bu sefer ABDli Bloomberg'den geldi.

Analizde, Türk ve Yunan donanmaları ISS raporu ile karşılaştırıldı. "Mevcut inşaat planlarına göre, Türk donanması yakında daha güçlü olarak kabul edilen Yunan rakibini geride bırakacaktır" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin bölgesel bir güç olmak için büyük bir donanma inşa ettiği belirtilirken, "Daha büyük fırkateynler yolda" denildi.

Analizdeki en önemli vurgu Türkiye'nin milli adımlarına yönelik oldu. Türkiye'nin savaş gemileri, İHA'ları, helikopterleri ile savunma sanayisinin giderek büyüdüğü ifade edildi.

Milli gücü ve askeri kabiliyeti ile Mavi Vatan'da görev başında olan Türkiye, Atina ile yaşanan gerginlik nedeniyle de kamuoyunun gündeminde. Konu ile ilgi Yunan halkının nabzı tutuldu. Atina merkzli Ta Nea gazetesinde, kamuoyu araştırmasının sonuçları yer aldı.

Araştırmaya göre Yunan halkının yüzde 69.8'i sorunların çözümü için "diyalogtan" yana.

Araştırmaya katılanların 63,7'si, Türkiye ile gelecek dönemde "ciddi bir olay yaşanması" ihtimalinin "yüksek veya orta derecede" olduğunu düşünüyor...

ulusal.com.tr

# abd # türkiye # yunanistan # doğu akdeniz # Mavi Vatan # bloomberg # Ta Nea