Filistin'de son durum

İsrail'in Filistin'e yönelik kara saldırısının 3'üncü gününde, hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 60'a yükseldi. Toplamda hayatını kaybedenlerin sayısı ise 420'ye ulaştı. Filistin'de 3 günlük yas ilan edildi. Hamas ise Gazze'nin doğusunda İsrail askerlerine pusu kurdu. 13 İsrail askeri öldü.

İsrail'in Filistin'e yönelik kara saldırısı sürüyor. Kara saldırılarının 3'üncü gününde hayatını kaybedenlerin sayısı 60'a ulaştı. İlk günden bu yana yaşamını yitiren Filistinli sayısının 420'ye ulaştığı bildirildi. Kara saldırısında yaklaşık 3 bin kişi de yaralandı.

İsrail askerleri şu ana kadar 12 tüneli vurdu. Yoğun ateş nedeniyle ambulansların giremediği bölgede çok sayıda yaralı mahsur kaldı.

Gazze’nin doğusundaki Şecaiye bölgesinden binlerce Filistinli kaçmaya başladı. Gazze'ye yönelik saldırılarını şiddetlendiren İsrail, üzerinde basın mensubu olduğunu gösteren çelik yeleği olmasına rağmen bir gazeteciyi öldürdü. Halil Hamit isimli Filistinli gazeteci, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda hayatını kaybetti.

Hamas'ın silahlı gücü İzeddin el Kassam Tugayları, Gazze'nin doğusundaki et-Tuffah Mahallesi'nde İsrail askerlerine mayınlı pusu kurdu. 13 İsrail askeri öldü. İsrail ordusu, Gazze’de tanksavar füzesi ve silahlı çatışma sonucunda iki askerlerinin daha öldürüldüğünü ve ölen İsrail askeri sayısının yediye çıktığını bildirdi.

İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılarda, kara saldırısını "genişleteceğini" duyurdu. İsrail ordu sözcüsü, "orduya, takviye birlikler sevk edilecek" dedi. İsrail gün içinde Kızılhaç Örgütü'nün "ölü ve yaralıların hastanelere taşınması" için sunduğu iki saatlik ateşkes önerisi kabul etti.

Öte yandan, Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, hastanelerdeki yoğunluk nedeniyle eldeki ilaçların tüketendiğini söyledi. Kudra, hastanelerde önemli bir ilaç ve elektrik krizi yaşandığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# israil # filistin # gazze # Durum # son gelişme