Üniversite öğrencileri ilkokulu boyadı

Adana'da bir grup üniversite öğrencisi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir ilkokul binasının boyasını yaptı

Üniversite öğrencileri ilkokulu boyadı

ADANA (AA) - Adana'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Toplum Gönülleri Kulübü üyesi 90 öğrenci, yürüttükleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir ilkokul binasını boyadı.

Öğrenciler, esnaftan topladıkları boya ve malzemelerle, Abdurrahim Karakoç İlkokulunun koridorlarına ve sınıflarına duvarlarında boya yaptı.

ÇÜ Bilgisayar Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi ve Toplum Gönüllüleri Kulübü Genel Koordinatörü Serhat Ataman, gazetecilere yaptığı açıklamada, okul boyama projesiyle eğitime destek olmayı amaçladıklarını söyledi.

Sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini anlatan Ataman, "Projede 90 kişi görev aldı. Adana esnafını tek tek dolaşarak boya ve malzemeleri istedik. Dolayısıyla esnaf da bu işte gönüllü olmuş oldu. Yarın okuldaki çalışmaları tamamlamış olacağız. Pazartesi öğrenciler kısmen yenilenmiş bir binada eğitim öğretim görecekler." diye konuştu.

Öğrencilerden Sudanlı İsam Abdallah da projede olmaktan dolayı mutlu olduğunu aktararak, "Topluma yardım etmek çok güzel bir şey. Genciz, bu iş bizim işimiz." ifadesini kullandı.

# adana # okul # boyama # Çukurova Üniversitesi