Teröre 100 Milyon Dolarlık destek

Suudi Arabistan, Suriye'nin kuzeyindeki PKK/PYD koridoru için 100 milyon dolarlık kaynak sağladı. Böylece İŞİD karşıtı koalisyon ortakları Nisan ayından bu yana yaklaşık 300 milyon doları terör örgütlerine aktardı. Gelişmeyi değerlendiren uzmanlara göre Amerika Türkiye karşıtı cepheyi genişletmeye çalışıyor. Atılacak adım ise belli: Esad'la doğrudan diyalog!

Suudi Arabistan, PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin ana unsuru olduğu SDG’ye 100 milyon dolar para akışı sağladı. İŞİD karşıtı koalisyon ortakları Nisan ayından bu yana yaklaşık 300 milyon doları terör örgütlerine aktardı.

ABD de Suriye'nin kuzeyine verilmesi için vadedilen 230 milyon dolarlık fonun durdurma kararı almıştı. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert “Bu kaynak, ABD'nin diğer dış politika önceliklerine harcanacaktır.” İfadelerini kullandı.

Uzmanlar Amerika ve Suudi Arabistan'ın bölgede Kürdistan'ı kurmak için birlikte hareket ettiğini söyledi.

Anka Enstitüsü Başkan Yardımcısı Engin Öktem, Suudi Arabistan'ın daha önce Kuzey Irak'ta ve Suriye'nin kuzeyinde yer alan terör örgütlerine destek verdiğini belirtti.

21'inci Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Cahit Armağan Dilek de Suudi Arabistan'ın silah yardımını değerlendirdi

ulusal.com.tr

# suriye # terör # suudi arabistan # pkk/pyd