Suriye'de 15 ABD askeri öldü

Suriye'de Fırat'ın doğusu ve zengin petrol bölgelerinde gerilim yükseliyor. Rakka, Menbiç ve Deyr-i Zor'da Amerikan askerlerine yönelik operasyonlar sürüyor. Son bir haftada Suriye ordusuna bağlı birliklerin düzenlediği operasyonlarda 15 Amerikan askerinin öldüğü belirtildi

Suriye'de 15 ABD askeri öldü

Amerika, Suriye'de kan kaybediyor. Son bir haftalık dönemde askeri zaiyatın 15 olduğu belirtiliyor. Gözler Fırat'ın doğusunda. Amerika ve Rusya arasındaki ipler de geriliyor. Mücadele kritik petrol bölgelerine hakim noktalarda sürüyor.

Türkiye, Rusya ve İran, ABD/PKK'nın Rakka ile Deyr-i Zor'dan çıkmasını istiyor.

Bölgedeki Arap aşiret liderleri de Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'dan bölgeye müdahale etmesini talep ediyor. Bu kapsamda liderler Şam'a sık sık ziyaretler düzenliyor.

Suriye ordusu unsurları da diğer yandan ABD güçlerine karşı opersyonlarını sıklaştırdı. Halk Direniş Örgütü, Amerikan askerlerini havan toplarıyla vurdu.

Pravda Report'un haberine göre askeri aracın içindeki 6 Amerikan askeri öldü. Araçtaki diğer 8 asker ise yaralandı.

Daha önce de Fırat'ın doğusunda 2 Amerikalı asker öldürülmüştü. Askerlerin Menbiç'ten Rakka'ya gittiği tespit edilmişti.

1 Nisan'da ise Al-Shaddadi'de Amerikalıların yaşadıkları evlere el bombaları atılmış 7 kişinin ölmüş 10 kişinin yaralanmıştı.

Pentagon bütün bu kayıplarla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. ABD Savunma Bakanlığı sadece Menbiç'te iki koalisyon askerinin öldüğünü doğruladı.

ulusal.com.tr

# abd # suriye # menbic # rakka