Lice'de inceleme başlatıldı

PKK'lılar; Hakkari, Şırnak, Tunceli ve İzmir'de olay çıkardı. Yollarda ateş yakıp, barikat kuran gruplar, polisle çatıştı. Tokat'da ise gösteri yapmak isteyen gruba, çevredekiler tepki gösterdi.

Lice'de inceleme başlatıldı

PKK'lılar; Hakkari, Şırnak, Tunceli ve İzmir'de terör eylemleri yaptı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yüzü maskeli bir grup, yola barikat kurarak, yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolü yaptı.

Kontrol nedeniyle İpek Yolu'nda uzun TIR kuyruğu oluştu. Grubu dağıtmak için gaz bombaları ve tazyikli su kullanan güvenlik güçlerine göstericiler de molotof kokteylleri, havai fişek ve taşla karşılık verdi.

Hakkari'de de PKK'lıların eylemleri vardı. Kentin birçok mahallesinde PKK'lılar yollara barikat kurup ateş yaktı. Polisin akrep araçları yanmaktan son anda kurtuldu.

PKK'lılar Şemdinli İlçesi'nde ise askeri malzeme taşıyan bir kamyonu ateşe verdi.

Teröristler, Tunceli'de ise Polis Lojmanları çevresinde önlem alan Emniyet güçlerine molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı.

İzmir'de ise polis araçları, eylem yapan PKK'lılar tarafından ateşe verildi.

Tokat’ta ise yürüyüş yapmak isteyen gruba halk tepki gösterdi. Niksar Yolu Kavşağı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na yürümek isteyen gruba tepkiler çığ gibi büyüyünce, müdahale eden polis ekipleri, olayları güçlükle yatıştırdı.

Öte yandan Diyarbakır Başsavcılığı Lice'de 2 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturmada 2 savcı görevlendirildi. Savcıların ölüme neden olan silahı tespit edeceği öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı da Lice ilçesinde 2 kişinin öldüğü olayların kapsamlı bir şekilde soruşturulması için Mülkiye müfettişi görevlendirildiğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # izmir # şırnak # inceleme # lice # Hakkari