Kilis'te askere saldırı: 1 asker şehit

Art arda gelen terör saldırıları bu kez Kilis'te yaşandı. Suriye tarafından IŞİD mensuplarının açtığı ateş sonucu 1 astsubay şehit oldu, 4 uzman çavuş da yaralandı. Ateş açılan bölge yoğun bombardıman altına alındı. IŞİD unsurlarına yönelik bombardıman sürüyor

Tanklar hareket etti, F16'lar havalandı. Hedefte Kilis'in karşısında, sınırın Suriye tarafındaki IŞİD mevzileri vardı.

3 gündür artarak süren terör saldırıları bu kez Kilis'te yaşandı.

Hedefte 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na bağlı Oğuzeli Dağ Hudut Karakolu vardı. Kilis'in Elbeyli ilçesi yakınlarındaki karakola sınırın Suriye tarafından ateş açıldı.

Bu bölgenin IŞİD'İn kontrolünde olduğu, hatta IŞİD'e katılmak isteyenlerin buradan geçiş yaptığı biliniyordu.

Güncelleme: 19.12

Açılan ateş sonucu 1 astsubay şehit oldu. Saldırıda 4 uzman çavuş da yaralandı.

Gelen ilk bilgilere göre, saldırı sııra bir pikaola giden 10 kişilik ekip tarafından yapıldı.

Çatışma bilgisinin gelmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri de angajman kuralları gereği saldırıya yanıt verdi. Bölgeye çok sayıda özel harekat timi, asker ve tanklar sevk edildi. Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemallettin Doğan bölgeye hareket etti. Diyarbakır'dan havalanan F 16'lar da IŞİD mevzilerini vurdu. Suriye'nin Azez kentine bağlı Ayyuşa köyündeki IŞİD mevzileri tank, zırhlı araç ve büslerle ateş altına alındı.

TSK YOĞUN TOP ATIŞI YAPIYOR

TSK ve IŞİD arasında çatışma başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri IŞİD bölgesini yoğun top atışına tutuyor.

KİLİS VALİSİ: 1 ŞEHİT 2 YARALI VAR

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, "İlk ateş maalesef bir astsubayımız şehit oldu, 2 uzman çavuşumuz ise yaralandı. Ellerinden yaralanan askerlerimiz 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sağlık durumları iyi" dedi.

ŞEHİT VE YARALI ASKERLERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Şehit astsubayın Yalçın Nane, yaralı askerlerin isimlerinin ise Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe olduğu öğrenildi.

Bu arada güvenlik güçleri, olay sonrası sınırın karşısındaki hedefleri ateş altına aldı.

2 AYLIK EVLİYDİ

Gaziantepli Mehmet Yalçın Nane'nin 2 aylık evli olduğu, bugün çatışma yaşanan karakola bir süre önce geçici görevle gönderildiği belirlendi.

1 IŞİD TERÖRİSTİ ÖLDÜRÜLDÜ

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, 1 IŞİD teröristinin de öldürüldüğünü açıkladı.

'BÖLGEYE TANK VE ZIRHLI ARAÇLAR SEVK EDİLDİ'

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, bölgeye tank ve zırhlı araçlar sevk edildi.

IŞİD MEVZİLERİNE CEHENNEM TOPU

IŞİD'e ait pikap tank atışıyla imha edildi. Suriye'nin Azez kentine bağlı Ayyuşa köyündeki IŞİD mevzilerini tank, zırhlı araç ve cehennem topu olarak da bilinen obüslerle ateş altına aldı.

TUĞGENERAL DOĞAN BÖLGEYE GİTTİ

Hürriyet'te yer alan habere göre, çatışmanın devam ettiği bölgeye, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalattin Doğan da gitti.

F-16'LAR SINIRA DOĞRU HAVALANDI

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Kilis'te, Suriye tarafında terör örgütü IŞİD teröristlerinin mevzilendiği yerden Mehmetçiğe açılan ateş sonucu 1 astsubayın şehit olması 2 uzman çavuşun da yaralanmasının ardından Diyarbakır’da çok sayıda F-16 savaş uçağı sınıra doğru hareket etti.

HEDEFLER YOK EDİLDİ

IŞİD hedefleri 4 tankla vuruldu, hedefler yok edildi

ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞTİ

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Son günlerde Suriye sınırımızda meydana gelen gelişmeler / çatışmalar nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince Öncü Hudut Karakolu ile İnanlı Hudut Karakolu arasında kalan bölge ve Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili Hudut Karakolu arasında kalan bölgenin 23 Temmuz 2015 günü saat 13.00’dan başlayıp 28 Temmuz 2015 günü saat 13.00’da bitecek şekilde (5) beş gün süreyle Valiliğimce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir."

KILIÇDAROĞLU ŞEHİTLER İÇİN ALLAH'TAN RAHMET DİLEDİ

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Diyarbakır ve Kilis'teki şehitler için Allah'tan rahmet diledi.

Kılıçdaroğlu şu twitleri paylaştı: "Acı haberlerle sarsılıyoruz... Diyarbakır ve Kilis'te gerçekleşen saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bir kez daha vatandaşlarımı ve siyasileri sağduyulu olmaya davet ediyorum. Ülkede savaş ortamı yaratmak isteyenlere meydan vermeyeceğiz!"

ulusalkanal.com.tr

# ışid # 1 asker şehit # kilise saldırdı # ışidden türkiyeye saldırı # ışid kilise saldırdı # ırak şam islam devleti türkiyeye saldırdı # türkiye suriyeye girdi mi # Türkiyeden ışide karşılık # kilise saldiri