Hasan Basri Yalçın: ''HDP ile ittifak siyasi ahlaksızlıktır''

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılması için toplumun her kesiminden çağrılar geliyor. Ulusal Kanal'da yayınlanan Sinem Fıstıkoğlu'nun sunduğu Fikir Meydanı programına konuk olan SETA Strateji Araştırmaları Direktörü Hasan Basri Yalçın, HDP'nin ''terörün Türkiye'deki partisi'' olduğunu vurguladı, kapatılması gerektiğini belirtti.

Hasan Basri Yalçın: ''HDP ile ittifak siyasi ahlaksızlıktır''

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılması için toplumun her kesiminden çağrılar geliyor. Ulusal Kanal'da yayınlanan Sinem Fıstıkoğlu'nun sunduğu Fikir Meydanı programına konuk olan SETA Strateji Araştırmaları Direktörü Hasan Basri Yalçın, HDP'nin ''terörün Türkiye'deki partisi'' olduğunu vurguladı, kapatılması gerektiğini belirtti. Muhalefetin teröre bulaşmış bir partiyle ittifak yapmasını da eleştiren Yalçın, HDP ile ittifakı ''siyasi ahlaksızlık'' olarak niteledi.

Hasan Basri Yalçın'ın konuşması şu şekilde:

- Dünyanın hiçbir yönetiminde, hiçbir rejiminde -en özgürlükçü yönetimler dahil- şiddete karışan hiçbir kurum, kişi vs. ayrım gözetilmeden cezalandırılır. Parti kapatılır mı kapatılmaz biz hala Türkiye'de bunu tartışıyoruz. Kapatılır. Bal gibi kapatılır. Batasuna, İspanya'da sadece şiddeti eleştirmedi diye kapatıldı. AB'nin sesi çıktı mı? Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, benim ahlaki sorumluluğum var. Ve ben ahlaken HDP'nin sorunlu olduğunu, terörün Türkiye'deki partisi olduğunu düşünüyorum.

- İttifak yapıyoruz canım, ne yapalım, 6 milyon oyu var bizde onu alıyoruz bunlar da mubahtır filan derseniz evet siyaseten ve hukuken bunu yapabilirsiniz ama baştan sona ahlaksız bir harekettir. Parti kapatıldığında işe yaramıyor diyorlar, bal gibi yapıyor. HDP kapatıldığında oyu yüzde 6'dır ama kapatılmadığı çözüm süreci gibi dönemlerde oyu 13'e çıkmıştır. Bal gibi yarıyor böyle bir şey yok.

# türkiye # hdp # ulusal kanal # ab # seta # Fikir Meydanı # Hasan Basri Yalçın