Bilal Erdoğan hakkındaki O kararın imhası istenmiş

Başbakan Erdoğan'ın merkezinde olduğu rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun Türkiye'yi sarsan delilleri hakkında imha kararı alındığı ortaya çıktı. Skandal karar, soruşturmaya yeni atanan üç savcı tarafından alındı. Emniyet'e gönderilen yazıda, Türk milletini ayağa kaldıran ses kayıtları ve görüntülerin imha edilmesi istendi. Başsavcılık da akşam saatlerinde Bilal Erdoğan hakkında dinleme ve takip kararı olmadığını açıkladı.

Bilal Erdoğan hakkındaki O kararın imhası istenmiş

Başbakan Erdoğan'ın merkezinde olduğu rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında çok önemli bir gelişme yaşandı.

Soruşturmaya yeni atanan üç savcının dosyadaki delilleri imha kararı aldığı ortaya çıktı.

El Cezire Türk'ün haberine göre, savcılıktan İstanbul Emniyeti Mali Suçlar Şubesi'ne gönderilen yazıda imha kararına yer verildi. 8 Ocak tarihli kararda, polis fezlekesinin 15 Aralık'ta savcılığa gönderildiği belirtildi. Yazıda, 15 Aralık tarihinden itibaren mahkeme kararıyla yapılan dinleme, iletişim tespiti ve fiziki takip işlemlerinin sonlandırılması ve belgelerin imha edilmesi istendi. İmha işleminin savcılık nezaretinde yapılması istendi.

Emniyet'e gönderilen yazıda Savcılar İsmail Uçar, İrfan Fidan ve Murat Çağlak'ın imzalarının yer aldığı öğrenildi.

İstanbul Başsavcılığı ise akşam saatlerinde Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili açıklama yaptı. Başsavcılık, Bilal Erdoğan hakkında dinleme ve fiziki takip kararı bulunmadığını açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

# dinleme # istanbul başsavcılığı # bilal erdoğan