KDHC'nin füze denemeleri ABD'nin gözünü korkuttu

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti yeni tip uzun menzilli füze denemeleri yaptığını duyurdu. Merkezi Haber Ajansı Yonhap aracılığıyla paylaşılan haberde, Kore'nin cumartesi ve pazar günleri yaptığı denemelerin başarılı olduğu bildirildi.

KDHC'nin füze denemeleri ABD'nin gözünü korkuttu

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, hafta sonu yaptığı füze denemeleriyle yeniden gündeme geldi.

Ulusal Haber Ajansı Yonhap aracılığıyla paylaşılan bilgilerde, füze denemelerinin başarılı olduğu bildirildi. Haberde, iki denemede de füzelerin 1500 kilometre kadar mesafe kat ettiği belirtildi.

Şiddetli yağışlardan dolayı gıda kıtlığı ve ekonomik kriz ile boğuşan Kore'nin son füze denemeleri, yaşanan sorunların karşısında başarı olarak ifade edildi. Yayın organlarında ülkenin hala silah geliştirme kapasitesine sahip olduğuna dikkat çekildi.

Yapılan son füze denemeleri hakkında ajans tarafından ayrıca fotoğraflarda paylaşıldı. Haberde, yeni tip füze için "düşman güçlere karşı etkili bir caydırıcı daha elde etme noktasında önemli olduğu" ifadesi kullanıldı.

Son deneme ayrıca ABD ile Güney Kore'de de endişe yarattı. Füze denemesinin ardından iki ülkeden dikkat çekici bir davet geldi. Washington ile Seul hükümetleri, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılması öngörülen nükleer silahsızlanma toplantısına davet etti.

# abd # amerika # cumhuriyet # Güney Kore # washington # füze # Kore # KDHC # haber ajansı # seul