Milli piyangocular yeni dönemde bilet satmayı düşünmüyor

Milli Piyango esnafının yüzde 9,7 net karı idarenin Sisal-Şansal Ortak Girişimine geçmesiyle yüzde 4,25’e düştü. Milli Piyangocular yeni sözleşme imzalamıyor. Türkiye genelinde 10 bin 600 bayiinin sadece 500’ü sözleşme yeniledi.

Milli piyangocular yeni dönemde bilet satmayı düşünmüyor

Türkiye Varlık Fonu Bünyesi’nde bulunan Milli Piyango İdaresi Sisal-Şansal Ortak Girişimi’ne devredildi, esnaf bilet satmaktan vazgeçmeye başladı.

Milli Piyangocular, 1 Ağustos’a kadar yeni sözleşme imzalamak zorunda ancak Türkiye genelinde 10 bin 600 esnaftan şu ana kadar 500 kişi sözleşme imzaladı.

Piyango İdaresi Sisal-Şansal Ortak Girişimi’ne devredilmesiyle yüzde 9,7 net kar, yüzde 4.25’e düştü. Esnaf yeni sözleşme imzalamak istemiyor, çünkü hem kar yüzde 50’den fazla azaldı hem de birçok belirsizlikler var.

İzmir’de 750 piyangocu var, bugüne kadar yalnızca 150’si sözleşme imzaladı. İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak, taleplerini anlattı.

Piyango esnafının çoğu ya emekli ya engelli ya da emeklilik için uğraşan yaşlı yurttaşlar. Esnaf, bir günde bin liralık milli piyango bileti satabilirse 42 lira 52 kuruş kazanacak. O da yılbaşı gibi özel çekilişlerde…

Kredi kartı ile bilet satmak da artık anlamsız çünkü yüzde 4.25’li karın yüzde 2’si bankaya veriliyor. Böylece kar yüzde 2’ye düşüyor. O da bin liralık bilet satışından 20 lira kazanç anlamına geliyor.

İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak, Türkiye Varlık Fonu’nun çözüm üretmemesi durumunda devletin 10 bin yeni işsizle karşı karşıya kalacağını vurguladı.

ulusal.com.tr

HABER: ÖZGÜR DOĞU SAYMAZ

KAMERA: SAMET CAN KOCAGÜR

# milli piyango