ABD'den Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti açıklaması

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne göz dağı vermek için savaş gemilerini gönderen Amerika'dan ilginç bir açıklama geldi. Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley (Niki Heyli) ülkesinin savaş istemediğini söyledi.

Amerika ile KoreDemokratik Halk Cumhuriyeti arasında gerilim sürerken Amerika'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley'den (Niki Heyli) ilginç bir açıklama geldi. Ülkesinin savaş çıkarmak istemediğini savunan Haley, Kore'ye "Bizi buna zorlamayın" dedi.

Haley, gerginliğin Kore'nin füze denemeleri nedeniyle arttığını öne sürerek bu gerilimin önlemesinin yine bu ülkeye bağlı olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres (Antonyo Guterres) ise "Kore'nin yalnızca bölgeyi değil tüm dünyayı tehdit edecek (nükleer) kapasiteye sahip olmasının engellenmesi için sarf edilen bütün çabaları destekliyoruz" ifadesinde bulundu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne Kore'nin 15 Nisan günü yaptığı nükleer füze denemesini kınamak için Amerika'nın verdiği, Çin tarafından da kabul edilen önerge ise Rusya tarafından reddedildi.

Öte yandan, Kore açıklarına gitmesi talimatı verilen USS Carl Vinson uçak gemisi ters istikamette ilerlemeyi sürdürüyor. Amerikan uçak gemisinin Batı Pasifik'e yöneldiği ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

# abd # cumhuriyet # savaş # Kore # Demokratik # Nikki Haley