Hava kargoyla meyve ihracatı

Salgın sürecinde hava kargoyla 1,8 milyon dolarlık meyve ihracatı yapıldı. Kiraz, kayısı, erik, çilek ve şeftaliler hava kargoyla yurt dışına gönderildi.

Hava kargoyla meyve ihracatı

Türk çiftçisi salgın nedeniyle hedef pazarlarında yaşanabilecek olumsuzlukları düşünerek meyvelerde hasada tedirgin başladı. Uçak kargo sayesinde uzaklar yakın edildi. Salgın sürecinde hava kargoyla 1,8 milyon dolarlık meyve ihracatı yapıldı.

Türk ihracatçılar, ülkede ilk Kovid-19 vakasının görüldüğü mart ayından mayıs sonuna kadar hava kargoyla 2 milyon 811 bin dolarlık yaş meyve ve sebze ihracatı yaptı.

Bu ihracatın yüzde 62'sine denk gelen 1 milyon 753 bin 167 dolarlık kısmını taze ilkbahar meyveleri erik, kiraz, çilek, kayısı ve şeftali oluşturdu. Hava kargoyla yapılan ihracat sayesinde meyve üreticileri, hasat sezonu öncesi kaygılandığı gibi bir tabloyla karşılaşmadı.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Cengiz Balık, hava kargoyla yapılan ihracatın böylesi zor bir süreçte hem üreticiye hem de ihracatçıya büyük destek olduğunu söyledi.

ulusal.com.tr

# kargo