Berber ve kuaförler açılışa hazırlanıyor! Hijyen uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Koronavirüs tedbirleri nedeniyle kapanan berber ve kuaförlerin açılacağını müjdelemesinin ardından salonlarda yoğun hazırlıklar başladı. İstanbul Erkek Berberler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Akyüz Ulusal Kanal canlı yayınına katıldı, uyarılarda bulundu.

Berber ve kuaförler açılışa hazırlanıyor! Hijyen uyarısı

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle kapatılan berber ve kuaförler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış tarihi vermesinin ardından hazırlıklara başladı. 11 Mayıs'ta yeniden faaliyete geçecek olan berber, kuaför ve güzellik salonlarında yoğun şekilde hijyen ve dezenfeksiyon hazırlığı yapılıyor. İstanbul Erkek Berberler Esnaf Odası Başkanı Şükrü Akyüz Ulusal Kanal canlı yayınında vatandaşları uyardı.

Akyüz, saç fırçalarına dikkat çekti.

Ankara’nın Çubuk ilçesinde tedbirli açılışa hazırlanan berber ve kuaförler belediye ekipleri tarafından dezenfekte ediliyor.

Berber ve kuaförlere maske, kolonya ve müşterileri için kullanılacak el dezenfektanlarını dağıtıldı.

Bursa'nın Orhangazi ilçesindeki berber, kuaför ve güzellik salonları da 11 Mayıs'taki açılış öncesi dezenfekte ediliyor.

Bu görüntüler de Malatya'dan. Şimdiden randevuları almaya başlayan berber ve kuaförler, tek kullanımlık havlu, kesim önlüğü gibi ekipmanlar ile faaliyete başlayacakları güne hazırlanıyor

Malatya Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ramazan Toptaş, alınacak önlemleri anlattı.

21 Mart'ta kepenk kapatan berber, kuaför ve güzellik merkezleri, faaliyete başlayacakları günü iple çekiyor. Koltuk sayılarını yarıya indiren, iş yerlerini sosyal mesafeye göre ayarlayan berber ve kuaförler, her kullanım sonrası makas, makine gibi ekipmanlarını dezenfekte ederek faaliyetini sürdürecek.

ulusal.com.tr

# koronavirüs # berber # kuaför