Kılıçdaroğlu ve Akşener ABD'li senatörleri aratmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in FETÖ ve PKK ile mücadeleyi hedef alan sözleri ABD'li senatörleri aratmadı. FETÖ'den yargılanan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak ile terör tutuklusu Selahattin Demirtaş'a sahip çıkan Kılıçdaroğlu, bu isimlere haksızlık yapıldığını öne sürdü. İyi Parti Lideri Akşener ise cezaevindeki FETÖ'cülerin gariban olduğunu iddia etti.

Kılıçdaroğlu ve Akşener ABD'li senatörleri aratmadı

Millet İttifakı liderleri Washington'daki Türkiye'ye karşı harekete geçen ABD'li senatörleri aratmadı. Kılıçdaroğlu ve Akşener ABD'li senatörler gibi FETÖ ve PKK mücadelesini hedef aldı.

Türkiye'nin FETÖ ve PKK mücadelesini insan haklarına aykırı bulan ABD'deki bir grup Demokrat senatör, Türkiye'ye yaptırım uygulanması için bir tasarı hazırlamıştı.

Gazeteciler için oluştuğu iddia edilen kötü iklimin de iyileştirilmesi istenen tasarıda , FETÖ ve PKK yargılamalarının da durdurulması talep edildi.

Tasarıyı Cuma günü kamuoyu ile paylaşan ABD'li senatörlerin ardından Türkiye'de de benzer sesler yükselmeye başladı. KRT TV'ye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ'den yargılanan gazeteciler Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'a sahip çıktı.

Kumpas dönemlerinin başta gelen mimarlarından taraf Ahmet Altan ve FETÖ'ye hizmet eden Nazlı Ilıcak'a sahip çıkmanız da eleştirildi. Niye sahip çıktınız? sorusuna Kılıçdaroğlu, ''Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.'' dedi.

Siz bu insanlara haksızlık yapıldığını mı düşünüyorsunuz? sorusuna ise Kılıçdaroğlu'nun cevabı, ''Evet... Neden bu kadar uzun süre içeride kaldılar.'' oldu.

Kılıçdaroğlu, PKK üyeliği ve yöneticiliğinden hüküm giyen Selahattin Demirtaş ve Sorosçu Osman Kavala'yı da unutmadı:

- Selahattin Demirtaş, Osman Kavala olmak üzere pek çok haksızlık var. Askeri öğrenciler olmak üzere pek çok haksızlık var. Bunlar boşu boşuna yatıyor içeride.

CHP liderine, bu sözlerinden dolayı çok sayıda tepki geldi. Bu tepkiye CHP'nin ne yanıt vereceği merak konusuydu. Ulusal Kanal'ın sorusunu yanıtlayan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına sahip çıktı:

- Haksızlığa uğrayan birinin hakkını sırf benden değil diye savunmayan “Ben insanım” diyemez. Adil yargılanma herkesin hakkıdır.Biz geçmişte haksızlığa uğrayan Recep Tayyip Erdoğan'a da Melih Gökçek'e de sahip çıkmıştık.

CHP sözcüsü Öztrak ayrıca Gazientep'te salgın tedbirlerine karşı cami kışkırtması yapan Furkan Vakfı'nın eylemine de destek verdi.

FETÖ mücadelesini hedef alan benzer bir açıklama da İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptı. Akşener, cezaevindeki FETÖ'cülerin gariban olduğunu savundu:

- 15 Temmuz'unda bütün ağa babaları uçtu gitti ne kadar gariban varsa içerde.

# chp # abd # türkiye # fetö # pkk # hdp # İyi Parti # terör # kemal kılıçdaroğlu # meral akşener # senato # faik öztrak # osman kavala # insan hakları # nazlı ılıcak # senatör # krt tv