Koç'a ''gizli'' inceleme

Koç grubuna ait şirkelere yönelik mali inceleme derinleşti. Vergi Denetim Kurulu Başkanı Adnan Ertürk, Kamu kurumlarına "gizli" ibareli yazı yolladı. Kurul Başkanı Ertürk, Tüpraş, Shell Turcas, Opet ve Aygaz ile ilgili bilgi, belge, ihbar ve raporları istedi.

Koç'a ''gizli'' inceleme

Türkiye'nin en büyük sermaye grubu olan Koç grubuna yönelik mali incelemeler kapsamında kamu kurumlarına "gizli" ibareli bir yazının yazıldığı ortaya çıktı.

Yazıyı kaleme alan Vergi Denetim Kurulu BaşkanıAdnan Ertürk, Koç grubuna ait detaylı raporların kendisine ulaştırılmasını talep etti.

Koç Grubu'na ait TÜPRAŞ, Aygaz ve Opet ile Tüpraş’ın’ın yüzde 2 ortağı olan ShellTurcas Petrol’de, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’nca yürütülen inceleme derinleşti.

Kamu kurumlarına gönderilen yazıyla; söz konusu şirketlere ait vergi kayıp ve kaçağının tespit edilmesi için varsa rapor, tespit, ihbar ile şikayet bilgileri ve belgelerini istendi.

Tüpraş, Opet, Aygaz ve Shell Turcas Petrol’e geçtiğimiz Temmuz ayında Maliye Bakanlığı ekipleri ve polis baskın yaparak denetimlerde bulunmuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, uygulamanın “rutin bir inceleme” olduğunu söylemişti. Yıldız Koç grubuna yönelik incelemenin "Gezi olaylarıyla ilişkili olmadığını" söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

# tüpraş # Koç # Mali # adnan ertürk # shell # opet # aygaz