Rusya krizi mavi turu da vurdu

Turizmdeki zayıflama yat turizmini de etkiledi. Muğla’da mavi tur yapan gulet ve yatların yüzde 60’ı satılığa çıkarılırken, Marmaris ilçesinde yat firmaları bayrak değiştirerek filolarını Hırvatistan ve Yunan adalarına kaydırmaya başladı.

Rusya krizi mavi turu da vurdu

Güney Ege’de gulet ve yat turizminde önemli yer tutan Muğla’da mavi tur firmaları filolarını satışa çıkarmaya başladı. Gulet turizminde Ege ve Akdeniz kıyılarında önemli bir yer tutan bölgede rezervasyon iptallerinin yüzde 60’lara ulaştığı kaydedildi.

Yat turizminin önde gelen isimlerinden Tufan Güleş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk yat firmalarının bir çoğunun yat ve guletlerini satışa çıkardığını bir kısmının da bayrak değiştirerek rotalarını Hırvatistan ve Yunan adalarına çevirdiğini söyledi.

Yat sektörünün bu sezon en zor dönemini yaşayacağına dikkat çeken Güleş, bölgenin simgesi haline gelen gulet turizminin ağır darbe yediğini kaydetti. Ege ve Akdeniz kıyılarındaki marinalarda teknelerini barındıran dünya zenginlerinin de güvenlik dolayısıyla Türk sularında yüzmeyi tercih etmediklerini belirten Tufan Güleş, bu teknelerinde Yunanistan, Fransa ve Hırvatistan kıyılarına gideceğini vurguladı.

Eyüp Bayraktoroğlu ise hükümetin açıkladığı turizm eylem paketinin yat turizmini kapsamadığını savundu. Yat işletmeciliğinin çok maliyetli bir turizm sektörü olduğunu kaydeden Bayraktaroğlu, devletten destek gelmezse önümüzdeki sezon yat firmalarının ayakta kalamayacağını ileri sürdü. (İHA)

# rusya krizi # muğla marmaris # mavi tur