Karlov'un katili Mevlüt Mert Altıntaş adına banka hesabı açılmış

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un, Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülmesinden saatler sonra, Altıntaş adına telefon bankacılığıyla bir hesap açıldığı belirlendi. Polis, işlem yapılan cep telefonunu belirledi; bir kişi gözaltına alındı.

Karlov'un katili Mevlüt Mert Altıntaş adına banka hesabı açılmış

Önce suikasti düzenledi ardından adına banka hesabı açıldı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a yönelik suikast girişimine ilişkin soruşturma derinleşiyor.

Saldırgan Mevlüt Mert Altıntaş'ın yeni verilerine ulaşıldı. Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, savcılık, Altıntaş'ın bankacılık hareketlerini mercek altına aldı.

Ekipler, Altıntaş'ın ölümünden saatler sonra adına hesap açıldığını belirledi. Hesabın telefon bankacılığı yöntemiyle açıldığını tespit eden polisler, kullanılan telefonun sahibine ulaştı.

Operasyon yapıldı, hat sahibi yakalandı. Sorgusunda hattın oğlu tarafından kullanıldığını söyledi. Bu sefer de baba serbest bırakıldı, oğulu S.A. gözaltına alındı.

Şüpheli, ilk ifadesinde İzmir'de çobanlık yaptığını, Altıntaş'ın internette dolaşan kimlik bilgilerini kullanarak onun adına hesap açtığını öne sürdü.

Polis, zanlının dolandırıcılık amacıyla Altıntaş adına hesap açmış olabileceğini de değerlendiriliyor.

S.A.'nın bankacılık işlemleri ve bağlantıları araştırılırken Rus soruşturma heyetinine de gelişmeler anlık olarak aktarılıyor.

ulusalkanal.com.tr

# ankara # rusya # karlov # suikastçı # mevlüt mert altındaş