Cinsel istismar düzenlemesi, Adalet Komisyonu'nda tasarıdan çıkarıldı

Tartışmalara neden olan çocuklara cinsel istismar suçunu düzenleyen önerge, Ceza Muhakemesi Kanunu Değişiklik Kanun Tasarısı'ndan çıkartıldı. Önerge nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ toplantıda, düzenlemenin tecavüzcüleri kapsamadığını yineledi, “Tasarıyı doğru anlatamadık” dedi

Cinsel istismar düzenlemesi, Adalet Komisyonu'nda tasarıdan çıkarıldı

Tepkilerin ardından Meclis Genel Kurul'da oylaması yapılmadan komisyona gönderilen çocuklara cinsel istismar suçunu düzenleyen önergede önemli bir gelişme yaşandı.

Düzenleme, Meclis Adalet Komisyonu'nda yapılan görüşmelerin ardından oy çokluğuyla,

Ceza Muhakemesi Kanunu Değişiklik Kanun Tasarısı'ndan çıkartıldı.

Komisyon toplantısında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Aslında getirdiğimiz düzenleme tek bir tecavüzcüyü bile kapsamıyordu ama yanlış anlaşıldı. Biz de bunu iyi anlatamadık" dedi.

Söz konusu önergenin çıkartılmasının ardından geriye kalan 48 maddeden oluşan değişikler oylanmak üzere Meclis Genel Kurulu'na getirilecek.

Tasarıya göre çocuklara cinsel istismar suçu, 16 yıldan 18 yıla çıkartılacak.

FETÖ'cü Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu da mesaideydi. Komisyon, 15 Temmuz gecesi darbeci teröristleri durdurmak için canını ortaya koyan gazileri dinledi.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ise İçişleri Bakanlığı ve bağlı kurumların 2017 Bütçesi ele alındı. 113 milyon 774 bin lira olan İçişleri Bakanlığı'nın bütçesi 2017 yılı için 145 milyon 234 bin liraya yükseltildi.

ulusalkanal.com.tr

# tbmm # cinsel istismar düzenlemesi # adalet komisyonu